Last news in Fakti

9 Декември, 2021 13:44 3 264 17

Политическият елит в Австралия: Никакви изключения и вратички за Новак Джокович!

  • новак джокович-
  • aустрелиън оупън-
  • тенис-
  • тенис на корт

Списъкът не е окончателен, всеки с право да играе в Мелбърн, е в него

Политическият елит в Австралия: Никакви изключения и вратички за Новак Джокович! - 1
Снимка: БГНЕС

Политическият елит в Австралия отправи предупреждение към ръководителите на тениса в страната и организаторите на Aустрелиън оупън: Никакви изключения и вратички за Новак Джокович!, пише dir.bg.

Сръбският №1 в спорта бе включен в списъка със заявката за участие на турнира от 17 януари в Мелбърн, въпреки че в надпреварата ще могат да играят само ваксинирани тенисисти. А Ноле продължава да упорства по темата и не разкрива статута си, въпреки че се смята, че е противник на ваксините.

Сенаторът в парламента от квотата на Тасмания - Жакуи Ламби, първи повдигна въпроса и отправи питане към правителството на провинция Виктория:

"Как ще ни гарантирате, че не търсите начин да вкарате в страната тенис звезди по изключения от правилата? Ще разрешите ли това да се случи? Не давам и пукнат долар за това, че Джокович е номер 1 в света. И да си номер 1, и да си номер 201, все едно и също - или имаш две поставени ваксини, или не влизаш в Мелбърн за тенис турнира."

От здравното министерство също са отправили запитване дали не е правено изключение при изготвяне на списъка за участие в Откритото първенство на Австралия.

Шефът на турнира Крейг Тайли реагира: "Списъкът не е окончателен, всеки с право да играе в Мелбърн, е в него. Тепърва ще се правят входящите списъци за турнира, когато дойдат всички заявки и документи. Няма как да има "вратички" по този въпрос.

Имаме специална комисия, която разглежда документите на състезателите. Когато ваксинационният статут е неясен, непопълнен или празен, това не може да остане незабелязано.

В момента ситуацията е такава - за последните 2 месеца и половина в елита на световния тенис ваксинираните играчи са почти двойно повече. Имахме 50 процента в началото на есента, сега са около 95 процента."


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    41 3 Отговор
    Доколкото знам Новак Джокович е преболедувал миналата година коронавируса!!! За какво да се ваксинира мало...умницци такива? Вие не сте "учени", вие сте ИНКВИЗИОТОРИ. Това не е наука, това е СЪВРЕМЕННА ИНКВИЗИЦИЯ на "СВЕТАТА СВЕТОВНА НАУКА". Днешната НАУКА се държи като ЦЪРКВАТА през СРЕДНОВЕКОВИЕТО и фашистите през 1930-1945 г.. Новак Джокович има естествени антитела/имунитет/, нали ваксината прави същото създава антитела!!! Но за разлика от ваксината, естествените антитела получени при преболедуване са по-качествени.

    Коментиран от #4

  • 3 Госあ

    25 3 Отговор
    Токио нямаха такова изискване, а препоръка 💁 Спортистите не бяха поставяни под карантина и не бяха проверявани за ваксинация при пристигането си. Но просто за всички имаше правила за напускане на олимпийското селище, много ясно. Единственият меродавен критерий е PCR тест, нищо друго ! А ако трябва да се спре разпространението - карантина + PCR тест. Всичко друго са политически и търговски спекулации.
  • 4 Мешков

    8 37 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Такива са законите, и правилата там където отива, и всеки е длъжен да се съобрази с тях. Ако не му изнася , да си седи у посраната
    Сърби-я.

    Коментиран от #16

  • 5 Верно ли

    36 1 Отговор
    Австралия и Нова Зеландия първи в списъка на разцъфтяващия фашизоиден комсомол!
  • 6 Оживял

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Щом, не са се ваксинирали(маймуните) значи са Умни!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 333333

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Айде бегай при събратята тогава, чий го дириш тука?

    Коментиран от #11

  • 9 Рошко

    16 1 Отговор
    Политическия елит, дааааа да видим колко ще издържи на протестите, апропо там много готино стачкуват
  • 10 Госあ

    19 1 Отговор
    “ Кйелд Наус (двукратен олимпийски шампион по шорттрек ), се озова в болница след поставянето първа доза от ваксината на "Пфайзер". Тогава Наус, който бе с перикардит или възпаление на обвивката на сърдечния мускул, вследствие на поставената му ваксината, призова научната общност в Нидерландия за повече внимание към страничните ефекти, които предизвикват ваксините. “ В допълнение, португалските здравни власти официално оповестиха, че 83% от тежките странични ефекти причинени от ваксинацията в страната се държат на файзер. Без повече коментари.
  • 11 Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "333333":

    Боцнат мишок
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 васик атанасова

    15 2 Отговор
    ТЕ ГУБЯТ НЕ ТОЙ
    ХАХАХАХАХ
    ТОЙ СИ ОСТАВА ЛЕГЕНДА
    И СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ ПИШЕШ В ИСТОРИЯТА ЧЕ Е БИЛ НАЙ ГОЛЕМИЯ
    НЯМА ДА ГО ГЛЕДАТ КАК ИГРАЕ
    НЯМА И ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ПОСЕТИТЕЛИ
    ЕВАЛА МУ ПРАВЯ МЪЖ ОТВСЯКЪДЕ !!!!!!!
  • 14 Каре джокери

    14 1 Отговор
    Много скоро, "политическият елит" в Австралия, както и в много други държави, ще стане бивш политически елит, поради обясними причини.
  • 15 Мун

    7 2 Отговор
    Тия са толкова изперкали, че няма смисъл.
  • 16 Ам гъл

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мешков":

    То и за това е имало Холокоста. Ма сега Няма да ги Подбират даже и "Мъдреците" Като теб.
  • 17 Баш софиянец

    5 1 Отговор
    Т.е. за тези екземпляри в Австралия не е важно дали тенисистите са здрави и играят хубав тенис, а дали се си вкарали някакво вещество с неясни последици? Голяма изв.ратения.