Last news in Fakti

10 Декември, 2021 22:30 1 097 1

Атлетите ще разчитат основно на частни самолети и чартъри за зимната Олимпиада в Пекин

  • зимна олимпиада-
  • covid-19-
  • омикрон-
  • чартър

Редица редовни линии се очертава да бъдат блокирани от COVID-рестрикциите в Китай

Атлетите ще разчитат основно на частни самолети и чартъри за зимната Олимпиада в Пекин - 1
Снимка: БГНЕС

Зимните Олимпийски игри наближават с пълна сила, а светът в момента навлиза в нова вълна на пандемията от появата на варианта Омикрон на COVID-19. Това накара властите в Китай да предприемат сериозни ограничения на самолетните полети, пристигащи от страни, намиращи се в рисковите зони от света. В резултат се очаква голяма част от атлетите, които ще пристигнат в Пекин, да разчитат на частни и чартърни полети, научихме от Reuters.

Най-големият зимен спортен форум в света ще стартира на 4 февруари, а с оглед притесненията на здравните власти се очертава да имаме още по-строги ограничения за спортистите, отколкото бяха на лятната Олимпиада през лятото.

От Външното министерство в страната водят преговори с авиолинии от Хонконг, Сингапур, Париж и Токио, за да бъде подсигурен превоз за делегациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилотъ

    1 0 Отговор
    Сачева ще бъде стюардеса на частните аероплани от БГ към Китай. Много е готина и ще даде всичко от себе си, както винаги...