Last news in Fakti

13 Декември, 2021 13:37 1 776 1

Два тежки сблъсъка на 1/8-финалите в Шампионската лига

  • шампионска лига-
  • жребий

Вижте всички двойки

Два тежки сблъсъка на 1/8-финалите в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Жребият за осминафиналите в Шампионската лига стартира. За елиминационната фаза се класираха повечето фаворити. Най-голямата изненада обаче беше отпадането на Барселона. „Каталунците“ няма да играят на 1/8-финалите за първи път от 21 години насам. Милан, който пък се завърна в турнира, също не направи най-силното си представяне и отпаднаха безславно от Европа.

На осминафиналите ще има 4 отбора от Англия, 3 от Испания, по 2 от Италия, Франция и Португалия, както и по 1 от Германия, Нидерландия и Австрия. Интересно е да се отбележи, че за първи път от създаването на Шампионската лига в групите имаше три тима, които завършиха с пълен актив от по 18 точки – това бяха Байерн Мюнхен, Ливърпул и Аякс.

Всички двойки за 1/8-финалите в Шампионска лига:

Бенфика - Реал Мадрид

Виляреал - Манчестър Сити

Атлетико Мадрид - Байерн Мюнхен

Ред Бул Залцбург - Ливърпул

Интер - Аякс

Спортинг Лисабон - Ювентус

Челси - Лил

Пари Сен Жермен - Манчестър Юнайтед

Осминафиналите ще се играят в два мача на разменено гостуване, като в реваншите домакини ще бъдат поставените отбори. Датите за първите мачове са 15/16/22/23 февруари, а за реваншите - 8/9/15/16 март. Отбори от една и съща държава и една и съща група не могат да играят един срещу друг в първата фаза на елиминациите.

Жребият за четвъртфиналите и полуфиналите ще бъде изтеглен на 18 март. Финалът на ШЛ този сезон ще се състои на 28 май догодина на „Газпром Арена“ в руския град Санкт Петербург.

Поставени отбори: Аякс (Нидерландия), Байерн Мюнхен (Германия), Ювентус (Италия), Ливърпул (Англия), Лил (Франция), Манчестър Сити (Англия), Манчестър Юнайтед (Англия), Реал Мадрид (Испания)

Непоставени отбори: Атлетико Мадрид (Испания), Бенфика (Португалия), Челси (Англия), Интер (Италия), Пари Сен Жермен (Франция), Ред Бул Залцбург (Австрия), Спортинг Лисабон (Португалия), Виляреал (Испания)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има супер

    2 0 Отговор
    сблъсъци! Интер- Аякс (ще се гледа от трибуната на Сан Сиро) и ПСЖ - Ман Юнайтед... Не са само тези но да гледам отборите на Индзаги - ван Гаал и Меси срещу Роналдо...