Last news in Fakti

19 Декември, 2021 14:46 1 032 13

Лийдс Юнайтед: Всеки расист ще получи доживотна забрана за мачовете на отбора

  • лийдс-
  • арсенал-
  • фен-
  • арест-
  • расизъм

Изявлението на клуба идва след арест на фен на тима, който е обиждал резерви на Арсенал

Лийдс Юнайтед: Всеки расист ще получи доживотна забрана за мачовете на отбора - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Полицията в Англия арестува заподозрян след сигнал, че фен е отправил расистки обиди към играчите на резервната скамейка на Арсенал при победата с 4:1 като гост на Лийдс Юнайтед в мач от 18-ия кръг на Висшата лига.

От Лийдс потвърдиха за ареста и съобщиха, че инцидентът се е случил през първото полувреме на срещата.

"Расизмът няма да бъде толериран от Лийдс Юнайтед и всеки запалянко, който използва расистки език, ще получи доживотна забрана за мачовете на отбора", написаха от Лийдс в специално изявление.

Резервата за Арсенал Роб Холдинг бе заснет да говори с четвъртия съдия около 30-ата минута на двубоя с Лийдс, преди представител на домакините също да бъде запознат със случая. "Мога да потвърдя инцидента. Властите го разследват. Един от футболистите на пейката е чул въпросните коментари. Не знам към кого са били насочени", коментира мениджърът на Арсенал Микел Артета.

"Разочарован съм, защото във футбола се прави много, за да се предотвратят подобни инциденти. Става дума за един човек и не смятам, че целият стадион трябва да плати цената", добави Артета.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 James 🇺🇸

    22 1 Отговор
    И аз бих станал расист ако вкарат 10 милиона черни сопи от Гана, Того и Судан , които са мисирки на хранилка - не им се работи и лапат пари от помощи. Негъра е като цяло МЪРЗЕЛИВ

    Коментиран от #7

  • 2 гадно

    18 1 Отговор
    Аре, аре по-голями расисти от черните няма. По време на футболен мач в яда си какво ли не се приказва. Всичко, ако се взима за чиста монета трябва да арестуват половината стадион.
  • 3 Ако те обидят на "бял"

    9 1 Отговор
    ще се забрани ли на "обидчика" и той до гроб да не седне на скамейка? Или май а?..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сатана

    12 2 Отговор
    Черният Расизмът е измислен като инструмент за подтискане на белите хора.За черните в УК дори самото присъствие на белите се смята за расизъм ,наричан още “Бяла привилегия” —сиреч белите са виновни ,че са се родили бели и с раждането си са привилигеровани.
  • 6 Wells Fargo

    3 6 Отговор
    ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ.

    Погледнете пияните, оглупели от вино гои, на които правото за безмерното му употребление е дадено заедно със свободата. Ние не бива и не ще допуснем синовете на Израиля да стигнат до същото положение. Народите на гоите са зашеметени от спиртни напитки, а младежта им е оглупяла
  • 7 Пръц

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "James 🇺🇸":

    Колега,тук иде реч за мелезите —чернобялото поколение раждани на Острова,а не внос от Африка.Те се отъждествяват като черни макар да са наполовина бели.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 James 🇺🇸

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пръц":

    Не ги следя много, но знам че имат и много карибски негри, даже било пълно, като в Detroit lol
  • 10 ха ха

    6 2 Отговор
    Преди бях фен на англичаните. Никога не съм си представял, че ще викам за противниците им до последното европейско. Щом започнаха да подгъват коляно за онзи наркоман от Минесота и ме изгубиха. Превърнаха се в маша на глобалистката пропаганда.
  • 11 Жжж

    6 1 Отговор
    Ма как,в Англия има ли расизъм..невъзможно?!Нека "Сън" излезе със статия"животни"
  • 12 Тъпня след тъпня

    1 5 Отговор
    Толкова тъпи коментари един след друг и какво мислят че казват, освен пукаме се от злоба, аз така и не можах да разбера. Всеки от нас можеше да е негър, но много се съмнявам, че въпреки това щяхме да не сме малки душички.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.