Last news in Fakti

20 Декември, 2021 13:31 1 581 3

Мениджърът на Андерлехт: Напуснах стадиона отвратен!

  • андерлехт-
  • венсан компани-
  • брюж-
  • расизъм-
  • расистко отношение

Моят щаб, както и аз, бяхме обиждани през цялата среща - расистки скандирания бяха насочени и към играчите на терена

 Мениджърът на Андерлехт: Напуснах стадиона отвратен! - 1
Снимка:

Мениджърът на белгийския гранд Андерлехт Венсан Компани заяви, че е "отвратен" от расистка обида, която му е била отправена от феновете на Брюж по време на голямото дерби на местното първенство, завършило 2:2.

35-годишният бивш централен защитник на Манчестър Сити заяви още, че някои от футболистите и други хора от щаба му също са били обиждани.

"Напуснах стадиона отвратен! Моят щаб, както и аз, бяхме обиждани през цялата среща. Расистки обиди бяха насочени и към играчите на терена.

Денят завърши много зле. Отидох след мача при моите хора, моя екип, хората, които са важни за мен. Просто не трябва да позвoляваме това да се случва постоянно, не бива да позволяваме да се случва изобщо", заяви Компани.

"Тези индивидуални прояви на определени хора не представляват ценностите и стандартите на нашия клуб и нямат място на стадион Ян Брейдел, написаха от Брюж в Туитър.

"Икона като Венсан Компани беше обиждан заради цвета на кожата. Това е прекалено! Вземете мерки сега! ", написа Лукаку в профила си в Instagram.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бенковски

    11 1 Отговор
    Значи може да ни делят на ваксинирани и неваксинирани, а по цвят не можело. Всяко делене на хората е сегрегация.
  • 2 честно

    13 1 Отговор
    Интересна работа ,а как стоят нещата с белите в ЮАР след като в периода 1994 - 2013 са убити повече от 60 000 от европеидната раса като за справка за през целия така наречен Апартейд са убити малко над 7 000 "църни" !!!Писна ни да се съобразяваме с евреите , с черните , с масоните , с олигарсите , с "правите краставици" и с проблемите на носачките !!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.