Last news in Fakti

22 Декември, 2021 21:30 1 116 1

Забраняват на хокеистите от NHL да участват на Олимпиадата

  • хокей-
  • зимна олимпиада-
  • nhl

Организаторите възнамеряват да използват периода за изиграване на отложените срещи

Забраняват на хокеистите от NHL да участват на Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

Националната хокейна лига в САЩ наложи много странно решение да ограничи хокеистите си от участие на Олимпийските игри в Пекин през февруари, научихме от The Athletic.

NHL уважава желанието на играчите да представляват своите страни в състезание от тип „най-добрите срещу най-добрите“. Съответно, изчакахме възможно най-дълго преди да вземе решение, за да обмислим всички възможности, които да позволят на играчите да участват на Зимните олимпийски игри. За съжаление, нарушението на графика в редовния сезон, причинено от коронавируса, участието на Олимпиадата вече не е възможно, след като 50 мача вече бяха отложени към 23 декември“, каза комисарят на NHL Гари Бетман.

Планът е въпросните отложени срещи да се изиграят в периода 6-22 февруари, когато по принцип се пада паузата за Олимпийските игри.

Това означава, че някои от най-добрите хокеисти от САЩ и Канада няма да могат да се включат в най-важното състезание в националните им кариери.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румелия

    12 2 Отговор
    Тъпи краварски номера