4 Януари, 2022 13:51 1 420 4

Григор Димитров започва новия сезон срещу непознат аржентинец

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • мелбърн-
  • факундо багнис

Факундо Багнис се класира за осминафиналите на турнира в Мелбърн след победа с 6:3, 5:7, 6:3 над Анди Мъри

Григор Димитров започва новия сезон срещу непознат аржентинец - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров ще започне новия сезон с двубой срещу Факундо Багнис. Аржентинецът се класира за осминафиналите на турнира в Мелбърн след победа с 6:3, 5:7, 6:3 над Анди Мъри. До момента Димитров и Багнис не са се изправяли един срещу друг.

Двубоят започна рановстойно, като в първите шест гейма и двамата опоненти спечелиха подаванията си. Впоследствие обаче световният №76 започна да атакува много по-прецизно и записа първия пробив в мача, след който се наложи с 6:3 в откриващия сет.

Мъри заигра много по-добре в началото на втората част и поведе с 4:1, но след това в представянето му настъпи осезаем спад и Багнис успя да възстанови равенството, като паритетът се запази до 5:5. Трикратният шампион от Големия шлем обаче си върна водачеството с гейм на нула, след което осъществи единственият си пробив в мача и успя да изравни резултата в сблъсъка след 7:5.

Британецът на два пъти поведе в началото на заключителния сет, но Багнис демонстрира много по-добра физическа кондиция, благодарение на която записа нов пробив и взе аванс от 4:2. Мъри прекъсна серията на опонента си, но този гейм бе последният, спечелен от бившия №1 в мача, и аржентинският тенисист триумфира с 6:3, 5:7, 6:3.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    7 2 Отговор
    Очакваме една голяма гришня от асковския Т Панарин!🥎🤡🥳👍
  • 2 А бе

    1 3 Отговор
    Мисля си,че са се срещали. И Гришо го би в два сета. Май в Италия беше,твърде отдавна. Може и да греша,но едва ли.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    тежък мач.Срещу играещи с Лява ръка и аржентинци Григор Димитров играе трудно!
  • 4 цербер

    0 2 Отговор
    Двубоят започна рановстойно. РАВНОСТОЙНО се пише.