Last news in Fakti

8 Януари, 2022 22:18 1 117 7

Ново добро представяне на Зографски! Българинът продължава да трупа точки

  • владимир зографски-
  • световна купа по ски скок-
  • световна купа

Зографски се изкачва до 38-мо място в подреждането с 35 точки, като 29 от тях бяха спечелени в последните два старта

Ново добро представяне на Зографски! Българинът продължава да трупа точки - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Владимир Зографски продължава със силните си представяния в стартовете от Световната купа по ски скок. Българинът се нареди 24-и в състезанието на шанцата в Бишофсхофен, Австрия.

Влази направи скокове от 126,5 и 129,5 метра и събра 247,2 точки и макар да не успя да се доближи до резултата си от четвъртък, когато завърши на 12-о място, отново в Бишофсхофен, днес той отново влезе в зоната на точките.

Победител в състезанието стана норвежецът Мариус Линдвик с 291,7 точки. Той направи скокове от 133,5 и 139 метра.

Втори завърши друг скачач от Норвегия - Халвор Егнер Гранеруд с 287,7 точки. Носителят на Световната купа за миналия сезон скочи 133,5 и 136 метра при опитите си.

На трето място остана австриецът Ян Хьорл с 285,7 точки и скокове от 131,5 и 137,5 метра. Той изпревари с 3,4 точки японеца Рьою Кобаяши, който в четвъртък спечели веригата Четирите шанци. Шестицата допълниха австрийците Филип Ашенвалд и Даниел Хубер.

В класирането за Световната купа първи е Кобаяши с 891 точки. Втори с 817 точки е германецът Карл Гайгер, докато трети е Гранеруд с 693 точки.

Зографски се изкачва до 38-мо място в подреждането с 35 точки, като 29 от тях бяха спечелени в последните два старта. В неделя за българина предстои почивен ден, но не и за повече от останалите скачачи, които ще участват в отборното състезание в Бишофсхофен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    5 3 Отговор
    Нека скача момчето! Важното е участието, както е казал Пиер дьо Кубертен. Е, донякъде са важни и тези, които спонсорират участията, сиреч данъкоплатците. Иначе доколкото си спомням и бащата на момчето участваше в скоковете. Дето се вика - семеен бизнес!:)

    Коментиран от #3

  • 2 Толкова

    1 4 Отговор
    Точки е натрупал ...та чак се Изкачил до .38 място .

    Коментиран от #5

  • 3 мдаааа

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Национален спорт е българин да наторява българин , макар и да е опушен , откъм Влашко .. По важното е , че "спонсорира"всички български спортове .
  • 4 Госあ

    2 0 Отговор
    Много мъжки спорт ! Впрочем, жени няма.
  • 5 Алооу

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Толкова":

    Ти поне се изкачи горе на шанцата погледни надолу ,ама си вземи тоалет папир
  • 6 Осло Норвегия

    7 0 Отговор
    Веднъш съм гледал скокове на живо ,шапка им свалям на скачачите
  • 7 стих

    0 0 Отговор
    Бравосъ на това момче!