Last news in Fakti

17 Януари, 2022 17:45 2 357 19

Василев: Отстранявам ръководството на БСТ и назначавам независим одит

  • радостин василев-
  • тото-
  • любомир петров

Спортният министър не смята, че има нещо скандално в тези му действия

Василев: Отстранявам ръководството на БСТ и назначавам независим одит - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския спортен тотализатор (БСТ) все пак ще бъде сменено, въпреки обявените положителни резултати от страна на изпълнителния директор Любомир Петров. Спортният министър Радостин Василев днес препотвърди позицията си и заяви, че ще назначи независим одит на дружеството, за да бъдат обявени публично официалните резултати.

Не съм длъжен да давам мотиви. Законът за публичните предприятия ми дава възможност като министър да прекратявам това мандатно правоотношение предсрочно. Това и правя. Такова е желанието на колегите, не пожелаха да се разделим по взаимно съгласие и ще бъде с едностранен акт на министъра“, каза Василев, цитиран от Gong.

Той смята още, че няма нищо скандално в решението му, защото иска институцията, на която е принцип, да функционира с хора, с които е в добра комуникация.

Аз ще възложа със заповед да бъде направен независим одит. Това е публично дружество. Просто трябва да видя всички договори, защото повярвайте ми, счетоводните отчети в края на годината могат да бъдат доста различни от действителното състояние“, каза още спортният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно

    16 2 Отговор
    Че ги отстранява но би било редно да каже защо

    Коментиран от #2, #17

  • 2 Ако си прочел

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Правилно":

    Статията там пише че министърът предполага че може би нещо не е наред. Само че първо трябваше да направи одит и ако нещо действително не е наред не само да ги уволни ами и да ги даде на прокурор

    Коментиран от #15

  • 3 Rudi na Lupi

    12 13 Отговор
    Този момък е толкова самонадеян, че не обръща внимание какви ги върши палавата му съпруга...хахахахахах!
  • 4 То То то

    9 8 Отговор
    Новият управителен съвет балет Магаданск ?
  • 5 Човек от село

    23 4 Отговор
    Много правилно ги отстранява!
    Само миналата години 1 колонка в игрите на тотото поскъпна средно с 15%, хазартнте фирми на Божков не са на пазара от 2 години,тотото е пълен монополист и при това положение да се гордееш,че имаш 8 и 11 милиона печалба за последните две години, а преди това 4 поредни години си на загуба е меко казано некъдърно управление от шефовете в БСТ и от управителниат съвет,където са бивши футболисти и ортаци на Боко на белот!!!

    Коментиран от #12

  • 6 върнете я

    6 2 Отговор
    Шеф на тотото беше майката на най-достойният депутат -Д.Пеевски -Ирен Кръстева и тогава от тотото раздаваха всяка седмица по милиони !!

    Коментиран от #8

  • 7 Харесвам 🎃, само сготвени

    10 5 Отговор
    За разлика от калинките на тиквата и от самата проста тиква, Василев освен добър адвокат, разбира и числата в екселските таблици и графиките от докладите.

    Коментиран от #16

  • 8 Харесвам 🎃, само сготвени

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "върнете я":

    Хахаха... Раздаваха СИ, нали с тези милиони дръпнаха и смениха стария Опел с Мерцедеси.
  • 9 пожелание

    6 2 Отговор
    Крадците от шайката да си ходят
  • 10 Твърде

    9 2 Отговор
    Вероятно е да поканят Васил Божков за шеф !
  • 11 Свинчо

    1 2 Отговор
    Червено тиквениците как се радват .Нека мине одита и тогава грухтете
  • 12 3.14К

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Човек от село":

    Абсолютно си прав. Божков е изплатил 60 000 000 рекет и 25 000 000 за Левски само от лотарията, а тия от тотото като монополисти се хвалят с 11 000 000 печалба. Значи са откраднали тотализатора и са пълнили ракли.
  • 13 Мафия

    2 2 Отговор
    Художествената ни гимнастика печели златни медали, но била мафия тотото на печалба 50 милиона но искал свои хора там, гнусен човек. Нали е назначен като министър на Гриша Ганчев трябва да се отчита и да вървят парични потоци към него. И този мафиот ще си намери майстора.

    Коментиран от #19

  • 14 БориславТ

    5 0 Отговор
    Крайно време е !
    И Изчистете тези пенсионери от тотализатора, малко ли им е пенсията, че и заплати да взимат .. после младите напускали страната !
    Толерирайте младежта ! В тях е бъдещето !
  • 15 Гнусяр

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ако си прочел":

    Хаха предполагал и затова ги срива със земята. Той така и с Раева предполагал че била финансирана от мафията!!!! Аз пък не предполагам а знам че беше адвокат в ЦСКА по времето на Титан и Ал Томов и фалираха ЦСКА. А сега е в конфликт на интетеси като е съсобственик в Сердика с Гриша Ганчев.
  • 16 Фалит

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Харесвам 🎃, само сготвени":

    Толкова е добър адвокат че фалира ЦСКА. Я стига този е обикновенна под... га на мафията.
  • 17 Просто

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Правилно":

    Им няма доверие,след всички скандали за тото,лотария.А за одита,добре се е ориентирал,има един лаф:С химикала накрая,всичко се оправя.Явно,затова иска и независим одит.

    Коментиран от #18

  • 18 Начисление

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Просто":

    И какви скандали е имало с новото ръководство? Иска си проценти които да текът към Гриша Ганчев нека да си кажем истината направо. За това и го назначиха министър на Г Ганчев няма как трябва всеки месец да се начислява определена сума.
  • 19 Кокл

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мафия":

    Има добри психиатрични клиники за теб.