21 Януари, 2022 14:37 1 279 3

Добри новини за състоянието на Пеле

  • пеле-
  • футбол-
  • болница-
  • химиотерапия

Легендата на световния футбол е постъпил отново в клиниката "Алберт Айнщайн", където наред с химиотерапията е преминал обстойни прегледи за установяване на възможни нови туморни клетки

Добри новини за състоянието на Пеле - 1
Снимка: БГНЕС

Трикратният световен шампион по футбол с Бразилия Пеле беше изписан от болницата след пореден курс на химиотерапия, съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на изявление на клиниката. "Пеле напусна болницата, състоянието му е стабилно", се казва в съобщението.

В четвъртък вечер ESPN информира, че легендата на световния футбол е постъпил отново в клиниката "Алберт Айнщайн", където наред с химиотерапията е преминал обстойни прегледи за установяване на възможни нови туморни клетки. Според медията Пеле вече е диагностициран със злокачествени образувания в червата, черния дроб, както и в ранен стадий на белия дроб. През септември миналата година бразилецът претърпя операция за отстраняване на тумор на дебелото черво, а на 8 декември 81-годишният бивш футболист пак трябваше да бъде хоспитализиран за лечение, като бе изписан в деня на Бъдни вечер.

Пеле има 92 мача за националния отбор на Бразилия, в които отбелязва 77 гола. Вписан е в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 попадения в кариерата си. Признат е за най-добрия футболист на ХХ век според Международната футболна федерация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    4 0 Отговор
    КЪСМЕТ ПЕЛЕ
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Miroslav Rusinov

    0 0 Отговор
    Кои са добрите новини за Пеле из роди тъпи?