22 Януари, 2022 19:00 1 409 1

Работата на Томас Тухел е в безопасност... засега

  • томас тухел-
  • челси-
  • роман абрамович

Германецът не бива още дълго да лежи на стари лаври, ако не иска да разгневи Роман Абрамович

Работата на Томас Тухел е в безопасност... засега - 1
Снимка: БГНЕС

Томас Тухел наскоро бе обявен за „Най-добрия треньор в света през 2021 г.“ в анкетата на ФИФА, след като превърна Челси от тим, който се бори за място в топ 6 на Висшата лига, в европейски клубен шампион. Работата на германеца обаче бе сериозно компрометира в изминалите седмици, защото „сините от Стамфорд Бридж“ се превърнаха от фаворит за титлата в отбор, който може скоро да влезе в битката за топ 4.

Английското издание Daily Mail пише в днешното си издание, че работата на германеца на този етап не е застрашена и причините за това са няколко. Основната разбира се е фактът, че продължава да се бори за трофеи на всички фронтове, но сякаш по-важното е, че отношенията му със спортния директор Марина Грановская и с техническия директор Петр Чех са отлични.

Роман Абрамович не се слави като човек, който има нужда от прекалено много основания, за да уволни даден треньор, но със сигурност е доказал през годините, че има доверие на своите избраници в ръководството на любимия му тим. През годините той не се посвени да разкара Жозе Моуриньо на два пъти и Антонио Конте, а в същото време даде шанс на Франк Лампард, въпреки липсата на управленски опит.

Томас Тухел тепърва ще има да доказва стойността си, защото окомплектова тима си точно така, както си го е представям при пристигането на „Стамфорд Бридж“. Ключов момент ще бъде потушаването на конфликта с Ромелу Лукаку, както и намирането на място за Тимо Вернер. Без тях двамата той рискува да завърши кампанията без класически централен нападател, а това едва ли ще донесе очакваните медали в края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Напротив.