Last news in Fakti

24 Януари, 2022 09:17 4 444 23

Два стандарта за заплатите в Левски: Ето колко е таванът за българите!

  • левски-
  • заплати-
  • българи-
  • чужденци-
  • таван на заплатите

Чужденците може да взимат и повече пари

Два стандарта за заплатите в Левски: Ето колко е таванът за българите! - 1

Левски вече има два стандарта за заплатите в тима. При българите таванът е фиксиран на 8 000 лева, докато чужденците може да взимат и повече пари. Старши-треньорът на тима Станимир Стоилов, който държи цялата спортно-техническа власт на "Герена", се е решил на този ход по две причини, пише "Мач Телеграф".

Първата е ясна на всички - Левски е в тежка финансова криза, а лицензът на клуба за следващия сезон е заплашен заради огромен дълг към Петър Хубчев и асистентите му, и Насиру Мохамед, който възлиза на около 1 500 000 лева. До месец ръководството на клуба трябва да вземе решителни мерки в тази посока, за да не получи тежки санкции.

Другата причина се крие в настоящата ситуация в клуба, която не кореспондира с дългогодишното правило в efbet Лига, а и като цяло в Европа, че чужденците взимат повече пари от местните играчи. Към днешна дата най-скъпоплатените футболисти на "Герена" са именно българи. На върха на пирамидата е Георги Миланов, чиято заплата е 15 000 евро или около 30 000 лева. Зад него е Ради Цонев с 10 000 евро или около 20 000 лева. Двамата имат договор с клуба до края на сезона. Те получиха предложение от ръководството да влязат в положението на Левски и да си намалят заплатите.

Близнакът твърдо отказа, а това беше и основната причина брат му Борислав да бъде пуснат без пари в Черноморец Одеса. Все още няма индикации какво ще е решението на Георги Миланов. Последният в момента е контузен, а "сините" евентуално ще му предложат нов договор, след като той се възстанови и започне да играе. Таванът на заплати за българи ще хване Миланов в заварено положение и е много вероятно той да получи предложение за нов договор, което да надхвърля споменатите по-горе 8 бона.

При всички положения обаче офертата ще е поне два пъти по-ниска от тези 30 000 лева, които Георги трябва да взима според контракта си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    22 11 Отговор
    Айде пак Левски. Други отбори няма ли ? Абе оставете ги да си отидат от футболната карта спокойно. Те отдавна са пътници към аматьорските групи.
  • 2 Хи хи

    19 3 Отговор
    А плаща ли данъци върху тая заплата , или още ги осигуряват на 200 лв. ???
  • 3 кУмУнист

    10 3 Отговор
    Интересно как от вчерашната статия за заплатите на Цонев беше 15000 , а днес стана 20000. Незнам от къде спортните мисирки взимат данните, но на Цоневите от ноември когато се заговори за нови договори до сега, заплатите им скочиха двойно. Ноември бяха 10000, декември станаха 15000, сега са 20000. До края на годината медиите ще ги изкарат най-скъпо платените футболисти в Европа ми се струва.

    Коментиран от #5

  • 4 Стоян Александров

    8 1 Отговор
    100 пъти, неееее милиони пъти писах тук, че в Левски има мноооого гнило. Още ще излиза. Чужденчетата ще играят, а не НАШИТЕ СИ ТАЛАНТИ. Всичко пак е позорно. СРАМ МЕ Е. Защо са на почивка, на курорт един месец ? Защо не връщат парите, а харчат по почивки ? Защо се копуват изобщо чужденци като дори не са добри, а напротив мноооогоооо слаби футболери ? Насоооооо, Мъроооооо май сте до лятото като гледам. Лошото е че ще оставите още и още задължения и неустойки за некадърниците които докарахте. В Левски се перът мноооогоооо мръсни пари. Но поне платете с тях задълженията.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 5 Левскар

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "кУмУнист":

    Ти остави ама мисирките така и не посочват кой е този чужденец дето взема повече от 10 000 лв. като изключим Зайков който любезно е помолен да затвори вратата от външната страна!

    Коментиран от #22

  • 6 НикитУ Михайлов

    8 2 Отговор
    А мойта заплата никой не я знае.
    Аз съм в 3 та категория, син на Перукан.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Прасчо лъже

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Може да гледаш днес Сонко на 1/8 на CAF и да казваш на припозналите ти приятелчета как за нищо не става. Другата лъжа е че се купуват чужденци, за да купиш нещо трябва да го платиш, пари за играчи Левски не дава.
  • 9 Стоян Александров

    5 1 Отговор
    До 7. Ще видите господине и ще разберете до два или три месеца колко съм прав. Сега се сърдите. Този цирк го играем вече повече от 30 години. Нито един хубав трансфер, нито един. Пари никакви. Публика 2 или 3 хиляди от милиони. Това е срам. На Левски им трябват само български таланти. Това е Левски бе хора - школа и таланти от България.....това е Левски бе хора, а някакви измислени чужденчета. Дори неможем да ги трансферираме за някакви пари. Жалко е това. Национали също НУЛА.

    Коментиран от #12

  • 10 Коментатор

    4 1 Отговор
    Тези заплати при положение, че никой по света не е чувал за тия футболяги?!
    Играят само БГ първенството, от където е и единствената възможна купа, която да спечелят евентуално, просто щото всичките ритнитопковци в БГ са един дол дренки!
    На фона на тия гигантски заплати болшинството от българите работят за тикви мизерни заплати до към 1000 лв/месец?!
    Ей за това намразиха БГ футбола!
    Не стига, че никва международна купа не са спечелили от нз си колко време, ами и ламтят за гигантски заплати???
    В България е абсолютна криворазбрана цивилизация!!!
    На футболягите трябва да им се плаща на спечелен мач, а през останалото време на минимална заплата!!!
  • 11 Левскар

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Стоян Александров":

    Факти защо ме изтрихте? А чорбаря не го триете браво. Всички отбори в А група освен Локо Пл и Царско Село са на лагер в чужбина дори и закъсалите Берое и Ботев Вр. Нещо повече половината отбори от Б група са в Турция и дори Левски Крумовгад който е от В група е в Турция!!! Левски е продал ТВ правата за контролите си и от виртуални билети са събрани половината пари за лагера. На лагера са 14 момчета от ДЮШ на Левски. Защо факти дава трибуна само на чорбарите като Александров от Литекс София а не и на останалите фенове да изразяват мнение?

    Коментиран от #13

  • 12 Левскар

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    Как ще пуснеш 11 юноши ти спорт тренирал ли си някога? Та нали след две загуби и при фрапантна грешка тези момчета завинаги ще се съсипят. Ходи си паси овцете като не си спортувал никога. Първо ти трябва силен отбор и посла да налагаш момчетата постепенно. Андреев вече е титуляр, Марин Петков също, Галчев настъпва. Асен Митков е 17 годишен и получава поле за изява има време. Андреев вече пази за купата. Всичко с времето си. Ти си гледай Литекс Ловеч ние ще си гледаме Левски.

    Коментиран от #15

  • 13 Стоян Александров

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Повече ЛЕВСКАР СЪМ ОТ ТЕБ. И скоро ще разбереш колно съм бил прав в писанията си. Само, че всичко ще е пак от начало. Дано обаче да не станем като цеца африканска, чееееее ще е ГОЛЯМ ПОЗОР. ТОТАЛЕН ДАЖЕ. ДАНО НЕ СМЕ КАТО ТЯХ ЗАНУЛЕНИ И ИЗТРИТИ. ДАНО
  • 14 Бай Брадър

    5 0 Отговор
    1.За отбор , заплашен от фалит споменатите заплати са космически ! 2.Хубаво е да се слага таван на заплатите , но защо само на българските играчи ? Хем мури ще гради отбор с българи , хем чужденците щеполучават повече ??? Кви са тия идиотщини ?

    Коментиран от #16

  • 15 Въпрос

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Левскар":

    Как ще направиш силен отбор като нямаш пари да купиш качествени играчи ? Обиждате човека без да е казал лоша дума за отбора ? Ако нямаш пари да купуваш , отбор се прави със собствени кадри ! Но трява много времи и (пак) пари ! А колко години отбора се лута и няма грам напредък ? Повтарят се едни и същи грешки ! Другото което прави лошо впечатление е че много се разчита на финансовата подкрепа от феновете ! Това в един момент ще се обърне срещу клуба ...

    Коментиран от #18

  • 16 Пак питам

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Брадър":

    Пак питам кой е този чужденец със заплата над 10 000 лв в Левски като изключим Зайков на който му е посочена вратата?
  • 17 Левски 1914

    3 2 Отговор
    Ковачев ти да не си главен счетоводител в ЛЕВСКИ та да знаеш кой колко взима?
  • 18 Левскар

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Въпрос":

    Е това е въпроса как? За това е треньорът, никак не е лесно, но има хора които го могат. За пример ще ти дам Илиян Илиев напълно подкрепям първото му място. За съжаление в последните 10 години нямаше никаква мисъл в управлението на Левски, ние сме си виновни и си заслужаваме торбите сол.
  • 19 Стоян Александров

    3 0 Отговор
    А Вие господа мислите ли че който и да е чужденец ще дойде за по- малко от поне 10 000 евро ? Няма такива. За 5000 евро всеки български младец ще се скъса да играе. И като се намерят талантите и нахъсаните ще видите какво ще стане. Но трябва усет, професионализъм и мално риск разбира се. А те после ще докарат и публиката на стадиона и успехите, а след това и милионните трансфери и национален отбор. С чуждите ще сма като цеца африканска, т.с едно голямо нищо

    Коментиран от #20

  • 20 Питам

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян Александров":

    Пак питам кой чужденец взема над 10 000 лв освен Зайков, който е пред напускане именно защото взема 14 000 лв а не защото е лош????

    Коментиран от #21

  • 21 Стоян Александров

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Питам":

    Какво питаш ? Та в тази мафия прозрачност има ли ? Няма. Нищо в България не е прозрачно включително в Левски. И когто им е угодно излизат и казват Левски е много зле, а след месец врвме вече започват покупки и курорти без обяснения. Сега след месец време пак ще започне ревът, че нямаме пари. Амаааа за тази глупост сега ще се мълчи. След втората, третата загуба ще се започне пак същото.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Левскар

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Стоян Александров":

    Кого са купили играч Левски дай да видим? Няма покупки! 6 играча напускат 5 идват като свободни агенти. Колкото до лагера Левски Крумовград са в Турция, Монтана, Спартак Варна Хебър, Берое ние получаваме пари за ТВ права има и виртуални билети. Няма да се готвим на снега и да играем със Спартак Каспочан контроли. Гледай си чорбарският отбор и не се обаждай, личи си че нито спорт си тренирал нито на лагер си стъпвал.