Last news in Fakti

25 Януари, 2022 10:40 2 141 2

Филип Кръстев ще играе без заплата от Левски половин година

  • левски-
  • филип кръстев-
  • футбол-
  • под наем

Юношата на Славия ще акостира на „Георги Аспарухов“ под наем

Филип Кръстев ще играе без заплата от Левски половин година - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният Левски узна каква финансова ангажираност ще има след официализирането по сделката за привличането под наем на българския полузащитник Филип Кръстев. Юношата на Славия ще акостира на „Георги Аспарухов“ под наем и спекулациите бяха, че „сините“ ще трябва да се лишават с част от своите средства, за да плащат част от заплатата на футболиста.

Софийският клуб няма да има ангажимент към възнаграждението на Кръстев в първите шест месеца от наема, като договорът между страните е именно за 6+6 месеца, съобщава Gong.bg.

До лятото Сити Футбол Груп, който притежава правата на Филип Кръстев ще поеме изцяло заплатата и бонусите според представянето на футболиста, но от лятото това нещо няма да е така за Левски.

Причините са в новите регулации на ФИФА, след като световната футболна федерация задължава отборите, които отдават под наем свои футболисти да не изплащат напълно заплатите на футболистите, които пращат по други отбори, а и наемателите да имат отговорност за това перо. Новите правила на ФИФА и УЕФА влизат в сила от 1-и юли 2022-а година и обхваща целия футбол по света.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    10 5 Отговор
    За миг си помислих , че днес ще пропуснете така важните информации за живуркането на този смешен отбор. Успокоих се. Сега чакам , как е спал Мъри, какво е ял Насо, и Боко платил ли е парното на говедарника.
  • 2 Тулупчи

    2 2 Отговор
    Още един бооооол.ееен мозък. Не случайно Боко тъъъ.п000то го е казал, че материала не е добър