Last news in Fakti

26 Януари, 2022 22:15 2 951 0

Бивш ас на Ливърпул: Нямам нищо против да играя за Арсенал

  • арсенал-
  • ливърпул-
  • псж-
  • джорджиньо вайналдум

Нидерландецът не е щастлив от престоя си в ПСЖ към момента

Бивш ас на Ливърпул: Нямам нищо против да играя за Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Централният полузащитник на ПСЖ Джорджиньо Вайналдум продължава да страда по изгубените дни, в които блестеше на територията на английската Висша лига. Носталгията му е толкова голяма, че дори британските медии го хванаха да казва, че „не би имал нищо против да играе за Арсенал“, независимо от факта, че изгради името си с екипите на Нюкасъл и Ливърпул.

31-годишният плеймейкър премина на „Парк де Пренс“ със свободен агент миналото лято, след като отказа да поднови контракта си с „мърсисайдци“ с оглед привличането на Тиаго Алкантара. Но вместо да се превърне в една от звездите на Маурисио Почетино, аржентинецът го превърна в една от любимите си резерви.

Вайналдум междувременно се вписва идеално с характеристиката на класически плеймейкър. Именно такъв играч обяви, че търси Микел Артета за своя тим, наред с всички останали позиции, които имат нужда от подсилване.

„Артилеристите“ понастоящем се борят за място в топ 4, след като отпаднаха от всички купи на страната, но битката не върви, според нужния план. Клубът имат повече червени картони, отколкото попадения през януари, което даде повод на противниковите запалянковци да се позабавляват доста на техен гръб през изминалите седмици.

Смята се, че Джорджиньо Вайналдум може да пристигне под наем на „Емиратс“ до края на сезона, както преди него сториха Дани Себайос и Мартин Йодегор, които трябваше да запълнят въпросната зона, но без особен успех. Норвежецът поне успя да си издейства трансфер, защото демонстрира обещаващ потенциал в по-предни позиции, докато Артета все още издирва халф, който може с лекота да изнася топката от своето наказателно поле към това на противника.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА