Last news in Fakti

30 Януари, 2022 09:51 1 843 0

Буркина Фасо е на полуфинал за Купата на африканските нации

  • буркина фасо-
  • тунис-
  • купата на африканските нации-
  • кан-
  • 1:0

Тимът ще спори за място във финала с някого измежду Сенегал и Екваториална Гвинея

Буркина Фасо е на полуфинал за Купата на африканските нации - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Националният отбор на Буркина Фасо се класира за полуфиналите на турнира за Купата на Африканските нации и продължава с впечатляващото си представяне, след като надделя и над Тунис с минималното 1:0. Единственото попадение реализира Данго Куатара в добавеното време на първата част, а в 82-ата минута той бе изгонен с директен червен.

Нападателят на Лориен се разписа след отлична контраатака. Той бе изведен отдясно от Ибрахима Блати Тере, след което напредна в наказателното поле, излъга двама съперници и с хубав удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря.

След почивката играта стана нервна, като осем минути преди края се стигна до изгонването на Куатара заради удар с лакът в лицето на съперник. Дори с човек по-малко обаче, играчите на Буркина Фасо успяха да стигнат до заслужената победа.

По този начин Буркина Фасо ще спори за място във финала с някого измежду Сенегал и Екваториална Гвинея, които играят днес от 21:00 часа българско време


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА