Last news in Fakti

30 Януари, 2022 20:07 2 121 0

Салах и компания продължават да мечтаят за Купата на африканските нации след успех над Мароко

  • египет-
  • мароко-
  • 2:1-
  • купа на африканските нации-
  • купата на африканските нации-
  • мохамед салах

Мачът бе съпътстван от обрат и изключително много нерви, ескалирали в сблъсъци между футболистите на Египет и Мароко

Салах и компания продължават да мечтаят за Купата на африканските нации след успех над Мароко - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мохамед Салах и Египет продължават напред в турнира за Купата на африканските нации. Те стигнаха до пълен обрат срещу Мароко и победиха с 2:1 в нервен мач, който няколко пъти бе прекъсван заради пререкания между футболистите на двата отбора или съдията.

Мачът започна с дискусионно решение още в 7-ата минута, когато реферът отсъди дузпа в полза на Мароко. Първоначално съдията не посочи бялата точка за нарушение срещу Ашраф Хакими, но се наложи да прегледа ситуацията с VAR системата и отсъди дузпа. Софиан Буфал застана зад бялата точка и успя да вкара за 1:0.

Тази ситуация изнерви и двата отбора. Реферът бе репликиран почти при всяко нарушение, което отсъждаше в близост до наказателното поле на един от двата отбора.

Въпреки това футболът не бе на кой знае какво ниво през първата част и нямаше чисти голови ситуации.

В началото на второто полувреме Трезеге си освободи пространство в наказателното поле, но топката премина встрани от гредата.

Все пак в 53-ата минута Египет стигна до изравняване след изпълнение на ъглов удар. Топката стигна до Салах, който от близко разстояние отбеляза така важния гол на своя отбор.

В 64-ата минута Найеф Агер от Мароко си освободи пространство около точката за изпълнение на дузпа и засече, но не уцели вратата.

8 минути преди края на редовното време Агер стреля, но топката се удари в гредата.

Малко преди края на редовното време двата отбора влязоха в сериозна схватка, но всичко се размина с няколко жълти картона.

Последните минути на редовното време бяха доста странни, тъй като титулярния вратар на Египет Габаски получи контузия, но смяната му се забави. Той цели три пъти пада на тревата, за да му се оказва медицинска помощ.

В крайна сметка Габаски бе заменен чак в 6-тата минута на първото продължение, когато на неговото място влезе Мохамед Соби.

В 100-ата минута Египет вкара победния гол. Мохамед Салах направи страхотен пробив по десния фланг, центрира и Трезеге отбеляза на празна врата.

Мароко не успя да наложи сериозен натиск и да създаде положения в следващите минути. Все пак в 122-ата минута мароканците имаха възможност да изпълнят опасен пряк свободен удар край наказателното поле. В атака се бе включил и вратаря Боно. Изпълнението на прекия свободен удар обаче бе потресаващо и доведе до контраатака на египтяните, които около централната линия бяха четирима срещу един марокански футболист. Мохамед Салах и компания обаче изиграха ситуацията доста зле и в крайна сметка Салах не успя да мушне топката в мрежата на празната врата.

Този епизод обаче не помрачи радостта от победата, която дойде само броени секунди по-късно.

В полуфинала Египет ще играе срещу Камерун.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА