Last news in Fakti

30 Януари, 2022 11:37 3 236 61

Министър Василев: Има мафия в българския спорт

  • радостин василев-
  • мафия-
  • спорт-
  • български спортен тотализатор-
  • бюджет за спорт

„За обществото не бива да е тайна, че Българският спортен тотализатор е партийна касичка и то не на една партия“

Министър Василев: Има мафия в българския спорт - 1
Снимка: БГНЕС

"Категорично има мафия в българския спорт. Тази същата, която дълги години владееше държавата, неминуемо е контролирала и огромни ресурси в българския спорт. До момента! Оттук нататък започваме процедура по изчистване по всички направления – търговски дружества, Български спортен тотализатор, самото Министерство на спорта и неговите ресурси, администрация". Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в ефира на bTV.

„За обществото не бива да е тайна, че Българският спортен тотализатор е партийна касичка и то не на една партия. Използван е, за да запълва медиен, финансов комфорт по време и преди избори, също и бизнес комфорт“, обясни той, като не назова конкретно кои партии има предвид.

„Не съм сменил още ръководството на тотализатора, не знам още в детайли. Директно финансиране на политически партии не може да се извършва, но чрез обръчи от фирми може да се насочват пари към партии. След като новото ръководство влезе в управлението ще има пресконференция“, каза още Радостин Василев.

„Двама от членовете на тотото са лични партньори на карти на бившия премиер. Това е доста сериозна политизация. Когато назначих ръководството на тотализатора, аз се вълнувах първо от тяхната експертиза. Бъдещият изпълнителен директор не се е занимавал с политика, той е човек, който има смелост, за да поеме тотализатора. На срещата Йовов каза, че не иска да застане до министъра, защото политическата му принадлежност е ГЕРБ“, обясни министърът.

От думите му стана ясно, че с повече от 100 млн. лева ще бъде увеличен бюджетът за спорт, а средствата ще се разходват с приоритет за 4 големи инфраструктурни проекта.

„В централния бюджет тази година ще бъдат предвидени още 100 млн. лева за инфраструктурни проекти, свързани със спорта, което прави повече от 100% увеличение за бюджета за спорт. С Асен Василев сме го уточнили. Тези още 100 млн. лева през юни, ако се наложи, ще „светнат“, за да ги видят всички граждани. 15 млн. лева са за залата в Бургас. Тя трябва да бъде завършена, но не преди да минат всички институции у нас и да видят защо е „глътнала“ 65 млн. лева. Останалите 2 млн. лева, които остават, са за проектиране на два проекта с обща стойност стотици милиони“, обясни Василев.

Той уточни още, че е изгладил отношенията с президента на Българската федерация по художествена гимнастика. Илиана Раева и Радостин Василев влязоха в словесна престрелка преди дни заради финансирането на федерацията, а след разговори декларираха, че ще продължат да работят заедно.

„Думата „комфорт“ беше използвана от мен по повод срещата с федерациите, които са от Първа категория - олимпийските федерации и колективните спортове. Тази дума обиди госпожа Илиана Раева, която каза, че нейната федерация не се е ползвала с комфорт. Този въпрос го уточнихме. Една от най-добре подплатените финансово федерации е тази по художествена гимнастика. Това е свързано с резултатите, които постига. Това е обективен критерий и ние не можем да го отречем в никакъв случай. Когато постигаш резултати, получаваш комфорт. Това е една от петте федерации, които са най-добре финансирани и на фона на останали федерации за спортове, които са традиционни, комфортът е много голям там. Аз не вярвам тя да се определя като „сервилен лакей на мафията“. Не съм имал нея предвид. Кранчетата спират. Рязко, а не поетапно“, категоричен бе министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПОРТНОТО МИНИСТЪРЧЕ

    28 8 Отговор
    Я, ТИ ОТКРИ АМЕРИКА....КАЖИ КАК ЩЕ Я ПРЕБОРИШ ТАЗИ МАФИЯ.......СТИГА САМО КОНСТАТАЦИИ И АНАЛИЗИ

    Коментиран от #5, #7, #39

  • 2 развеселен

    20 25 Отговор
    Оххх , ма не мога да разбера - задължително условие ли е да бъдеш безпределно прост , за да се сдобиеш с министерско кресло в Кирчовия кабинет?

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айде

    14 22 Отговор
    И тоя почна с милионите и милиардите дето никой никога няма да види… едно към едно като Бойко… КЪДЕ СА ТИЯ ПАРИ БЕ?
  • 5 България е СДС

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "СПОРТНОТО МИНИСТЪРЧЕ":

    Какво преборване, всико е Стани Да Седна. Останалото са приказки за пролетариата.
  • 6 Една

    25 6 Отговор
    Година стана вече слушаме за милиони и милиарди! Как има МНОГО пари. 100 милиона тук, 300 милиона там, 10 милиарда там. Пък хората при за ток нямат, и за продукти за хранене нямат.

    Коментиран от #12

  • 7 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "СПОРТНОТО МИНИСТЪРЧЕ":

    Ами ще махне партньорите на Бойко на карти и ще сложи .... противниците му ( срещу които е играл) 😉😉😉😉😉

    Коментиран от #20

  • 8 Бодил

    20 7 Отговор
    И за да се преборим с мафията ще си назначим роднини, баджанаци, съученици и приятели на високоплатени длъжности. Че няма да решим проблема е ясно, но поне ще се обагатим.
  • 9 Подлизърко

    14 10 Отговор
    Е много ясно че има мафия нали вие сте там Г-н министър на Гриша Ганчев.
  • 10 Разбира се

    15 0 Отговор
    се , че има ! Грабят стотици , манипулират , лъжат и всякакви далавери за пари , за много пари.!
  • 11 Разпределяне

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "развеселен":

    Не просто трябва да можеш да отклоняваш средства към свои хора.
  • 12 Мафия

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "Една":

    Те 100М отиват към Гриша Ганчев, който е част от българският народ, така че отиват към Българите па макар и към само един. Нали затова е назначен за министър на Гриша Ганчев.
  • 13 hahaha

    17 6 Отговор
    еми сега ще стане партийна касичка на ИТН

    Коментиран от #30

  • 14 Тази неделя

    11 6 Отговор
    Интервюто на министъра бешпе доста силно. Както и това с Борис Бонев.
    Глкедайте ги. Доста неща ше ви спестят по сайтовете, защото казаха неудобни истини.

    Обаче очкавах още едно интервя - това с орезибвания Иванов.
  • 15 ПЕЕВ

    15 3 Отговор
    КАК НАЗНАЧИ ЖЕНА СИ ЗАМЕСТНИК В ПОЛИЦИЯТА БЕ ЗАЛИЗАНО Г...ЧЕ.
  • 16 Гост

    9 11 Отговор
    Думата МАФИЯ съвсем спокойно можем да я заместим с думата ГЕРБ или ДПС! Има ГЕРБ в българския спорт също звучи страшно, както и има ГЕРБ, и ДПС в абсолютно всички отрасли на българския живот...

    Коментиран от #19, #21, #34

  • 17 Мишо

    5 1 Отговор
    Търси отговорност от Прошков
  • 18 Стоев

    8 3 Отговор
    Когато в София, заради начина на провеждане на обществените поръчки, една улична лампа от едната страна на улицата струва 1587 лв., а от другата страна на същата улица струва 5755 лв., значи наистина ни трябва Антикорупционна комисия с разследващи функции. Час по-скоро! Законът за КПКОНПИ е огромен приоритет! Едновременно с това от общинската администрация ни казват, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския транспорт…



    Когато изчистим корупционните практики, ще има бюджет за всичко!
  • 19 Мафия

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А щото ИТН са цвете. Та нали ИТН са създадени от ДПС. Нищо интересно не се случва едни пари вече потичат към Инджов и Ганчев. Мафията си е все тука.

    Коментиран от #22, #28

  • 20 БСП УПРАВЛЕНИЕ

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ЧЕ ТО КУП НАЧАЛНИЦИ СМЕНИХА, АМА МАФИЯТА СИ Е ЖИВА....ОСОБЕННО ЧЕРВЕНАТА
  • 21 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    АААА, НЕ ТАКА...ОТ НАС ПО ГОЛЕМИ МАФИОТИ НЕМА

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мафия":

    Така е, братко! Така е! Просто сменихме крадеца, но докато не излязат кражбите на новите ( не си правя илюзии, че новите няма да крадат), герб и дпс са най-големите крадци дотук в бг историята. Иначе има баланс в тая Природа, не може само един да краде, трябва да крадат и други!

    Коментиран от #48

  • 23 Микре

    10 3 Отговор
    Видимо голям грандоман, който на всяко второ изречение говори за себе си в единствено число. Подобно на лицето от Банкя.
    Що се касае за мафията, е прав. Да не забравяме все пак, че като адвокат защитаваше интересите по доста съмнителни дела на господина от село Микре. Действията след встъпването му в длъжност, също показаха зависимостта му от не по-малък бандит, като Гриша Ганчев!!!!!
  • 24 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Ееее, мойто приятелче с големите букви! Как си, братиньо? Как живееш сега....при другите?
  • 25 Filo

    10 6 Отговор
    Рядко може да се види по-нагла мутра от тоя.
  • 26 Вярно ли, бе

    3 2 Отговор
    Питай бивша министър, чийто съпруг е зеленчук.
  • 27 Браво на Радостин Василев

    7 10 Отговор
    Такива хора ни трябват, твърди със замах и най важното достойни и морални!
  • 28 Каква

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мафия":

    полза имаш от драскането на простотия? За някоя монета си продаваш бъдещето! Все едно да размениш кон за кокошка! По добре прочети някоя книжка, вместо да драскаш лъжи и простотии! По добре ще ти се отрази!

    Коментиран от #31

  • 29 Nikolai nikolov

    10 5 Отговор
    Точно този ли ще обяснява за мафията ??? Кара MERCEDES S63 AMG за 200000€ , часовници от 50000€ !!! Той ще ни обяснява за мафия ….

    Коментиран от #32

  • 30 Ще стане

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "hahaha":

    само в драсканиците на платените глупаци! Ще има да чакаш Слави да падне при отпадъка копейкин и борисов!
  • 31 Мафия

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Каква":

    Да да всички знаем от кого е зависим ИТН и Славчо, само ти си затваряш очите.

    Коментиран от #33

  • 32 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Nikolai nikolov":

    вместо да драскаш глупости, учи и работи! Със завиждане не става!

    Коментиран от #36

  • 33 Кои всички

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Мафия":

    Ако ще ми говориш за тъпанарете платени от копейкин и борисов, нема нужда да ги обсъждаме! Ако не бяха полирани, нямаше да лазят!
  • 34 Бодил

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Мафия означава престъпност + власт. От 10 месеца властта е сменена, т.е. не търсиш на правилното място.

    Коментиран от #37

  • 35 ГБС

    4 3 Отговор
    Прав е Мургавият Министър Руди, но с този оранжев патос ще се разкрие как бъдещето се ПРОМЕНЯ с хора на ГБС и ДПС, които са негови заместник министри, нови директори и функционери от екипа на Красен Кралев. Как те ще се събудят утре честни, щом до вчера са слугували на старите схеми и кражби?
  • 36 Nikolai Nikolov

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ами":

    Точно на тоя мазен перчем няма кой да му завижда колега! Нека полиже още малко , скоро време ще останат само в историята тези кръвопиици некадърни жадни за сиромашка кръв със сметлите си завишемо с 300%!!!

    Коментиран от #38

  • 37 Сега

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бодил":

    ако се беше и по замислил, щеше евентуално да се сетиш, че властта сама по себе си е нищо, без институциите и калинките по тях! демек ще мине година, две, докато се прекъснат връзките и върнат институциите! На драскане иначе е лесно!
  • 38 Аха

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Nikolai Nikolov":

    Само дето от казаното от него лъха начетеност и достойнство, а от теб жалко хейтене и завист! няма и как да съм ти колега на жалките вопли!

    Коментиран от #49, #54

  • 39 СПБ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СПОРТНОТО МИНИСТЪРЧЕ":

    Мафията също, като БФС-то на Михайлов са се впили като кърлежи и смучат ли смучат. Дано Министър Василев намери решение, за да може най-накрая нещата в тази държава да се нормализират, но както виждаме трудно пускат кокала!

    Коментиран от #41

  • 40 Мишо

    4 0 Отговор
    Много ясно, че лапат от парите на тотото. Хвърлят на спечелилият джакпота едни 200 хилки, останалите му дават по 20 хилки на месец в продължение на 14 години. А през това време милионите ги въртят в банки за лихви. НЕ ИГРАЙТЕ ТОТО, поне докато не върнат изплащането на джакпота накуп!
  • 41 Мафия

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "СПБ":

    Важното е че министърът на Г Ганчев е хванал кокала и разпределя паричните потоци към него и Инджов дясната ръка на Доган.
  • 42 Селяк

    1 0 Отговор
    Хайде сега нова причина излезе! В началото беше уж ниския оборот който правело ТОТО-то а се каза обратното, сега намесваме Мафията! Ама какви са тези деца дето се чудят как да постигнат казаното им от по-горе, защото всички министри говорят така, все едно са им наредили какво да казват предварително! Нито един няма който да се изкаже смислено с доводи и доказателства! Още чакам доказателства от Рашков за милионите и милиардите за които говореше... май ще чакаме поне 4г.! Като има съмнения или доказателтва- покажете ги да ги види народа, но в момента в който ги попита някой журналист, че народа се интресува и отговарят, няма нужда всеки да знае, ние знаем какво правим! Е то се вижда колко знаете! Марш при майка ти да ти избърше устата от млякото дето сучеш още.

    Коментиран от #43

  • 43 Мафив

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Селяк":

    Министъра на Г Ганчев нали ти каза, вие кои сте да ви се обяснявам? Под нивото сте ми, да не сте ме избирали!

    Коментиран от #44

  • 44 Файда

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Мафив":

    от драскане на простотия нямаш! Прочети някоя книжка, за да не ви ползват боклуци като копейкин и борисов за евтини изтривалки!

    Коментиран от #45

  • 45 Мафия

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Файда":

    Да бе ама цяла България го чу! На въпроса защо освобождавате директорът като дружеството е на печалба отговори:Не съм длъжен да се обяснявам. Така че истината не може да се скрие. ИТН е създадена от ДПС това много хора го казаха даже и тези с които сега се коалира.

    Коментиран от #46

  • 46 Да повторя пак

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Мафия":

    Файда от драскането на простотия за дребните на отпадъците копейкин и борисов нямаш! Ползват полираните за евтини изтривалки! Затова вместо да се занимаваш с подобни боклуци, прочети някоя книжка! Евентуално може да не си от евтиният им контингент след време на тези боклуци! А на нас ще спестиш малко глуости!

    Коментиран от #50

  • 47 Тома

    3 0 Отговор
    Министър на спорта беше едно момченце с дебел врат.Крадлев се казваше и беше сложен от тиквата да дели 50% към чекмеджето
  • 48 Май

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Забрави най големите крадци сдс и техния гуру Костов. Бързо забравя българина.

    Коментиран от #60

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хей

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Да повторя пак":

    Читача. Прочети ти нормални и истински книги. Стига си гледал Холивуд.

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Видно

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Хей":

    съм прочел, щом не съм сред електората на полираните и лазейки в краката на боклуци като копейкин и борисов! 😃
  • 53 Оставка

    2 2 Отговор
    Левскари гледахте ли интервюто, този лакей отново нападна Левски като каза че 2018 тотото било помагало на Левски. Трябва до го изметем този мафиот.
  • 54 някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Аха":

    Бе то и като скочи на И.Раева и гимнастиката ,пак лъхаше на начетеност и достойнство,че и компетентност.И вечерта като ,,премисли,, и на сутринта почна да се извинява. С ,,достойнство,, Аре бегай..

    Коментиран от #55

  • 55 Добре де

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "някой си":

    Като няма какво да кажеш. нужно ли е да изстискаш от пръстите си някоя простотия? Файда от излагане нямате!
  • 56 СПОРТНОТО МИНИСТЪРЧЕ

    1 0 Отговор
    ВИЖ КОИ СА СОБСТВЕНИЦИ НА КЛУБОВЕ. ПОВЕЧЕ СА БИВШИ МУТРИ ИЛИ ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА ЛУКАНОВ.....РАЗДАВАЛ ЧЕРВЕНИ БСП КУФАРЧЕТА С ПАРИ
  • 57 Така е. Прав си !

    1 3 Отговор
    Има мафия в българският спорт и ти си министър на един от на-големите мафиоти- жужето от Микре !

    Коментиран от #58

  • 58 Оставка

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Така е. Прав си !":

    И на Юлиян Инджов от ДПС.
  • 59 тотото

    0 0 Отговор
    Всеки домогнал се до властта първо сменя директорите на спецлужбите и полицията и шефа на тотото! "Случайност , която се повтаря винаги!
  • 60 stan40

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Май":

    Така говорят само ДС, защото Костов ги беше наврял в ъгъла. Това, че Костов е виновен за всичко е евтина розова манипулация. И той обаче има своята вина.
  • 61 Хюстън

    0 0 Отговор
    А виждаш ли Стъки там, г-н министре, и как е човека?