Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 11:59 2 479 8

15-годишна се оказа черешката на тортата за успеха на Русия, влезе в историята на Олимпийските игри

  • камила валиева-
  • олимпиада-
  • олимпийски игри-
  • пекин 2022-
  • русия

Руснаците си бяха гарантирали златните медали още преди изпълненията при жените

15-годишна се оказа черешката на тортата за успеха на Русия, влезе в историята на Олимпийските игри - 1

Руските фигуристи спечелиха отборната титла в Пекин, а Камила Валиева стана първата жена, приземила успешно четворни скокове по време на Олимпийски игри. Втори останаха представителите на САЩ, а трети останаха японците.

Руснаците си бяха гарантирали златните медали още преди изпълненията при жените, но изпълнението на 15-годишната Валиева се оказа черешката на тортата за успеха на „сборная“.

Фаворитката за олимпийската титла в женското фигурно пързаляне приземи четворен салхоф в началото на своята програма, а след това направи четворен тулуп като част от комбинация, но по-късно падна при още един четворен тулуп.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    40 1 Отговор
    Браво ! Това момиче си получи заслуженото в Поднебесната !!! На състезание в Русия, тя беше изпълнила същата фигура, но соросите от комитета не и го признаха !!! Сега сигурно пак ще скимтят, че било на Олимпиада в Китай и не трябва да се зачете, но Олимпиадата си е Олимпиада, соросчета ! Хаха
  • 2 Северноатлантик

    38 2 Отговор
    Браво на Руcия ! Сега подлогите на натото в МОК ще трябва да мислят нови мръсотийки как да спрат братушките !

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    36 1 Отговор

    До коментар #2 от "Северноатлантик":

    Няма как ! Действието се развива в Поднебесната ! А случаят с младото момиче беше наистина потресаващ, когато не и признаха постижението преди това, защото било направено в Русия !!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Преди няколко дни четох тук

    11 0 Отговор
    че руснаците печелели във фигурното пързаляне, защото купували предварително съдиите. Не искам да се занимавам с политика, но в случая подобно твърдение е абсолютна простащина - видяхме , а аз съм видял и състезанията от последните двайсет -трийсет години. Нека сме обективни.
  • 6 Обръщам внимание

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    - това са възможностите на РУСКАТА школа във фигурното пързаляне, а не на някаква измислена институция "Руски олимпийски комитет". Има я - и тя започва от Белоусова -Протопопов /въпреки че те продадоха родината си, но това е друга тема/ - после - Роднина-Уланов , Роднина -Зайцев... та до днес.
  • 7 Кико

    5 0 Отговор
    Браво, непобедими, без конкуренция
  • 8 Боровил

    0 0 Отговор
    Браво детето Явно с много труд ..за напред само успехи да жъне пожелавам