Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 06:15 9 384 17

Футболна трагедия

  • локомотив (софия)-
  • локомотив софия-
  • цска-
  • футболна трагедия

Това представляваше мачът между Локомотив (София) и ЦСКА

Футболна трагедия - 1
Снимка: БГНЕС

Един от двата мача, открили футболната пролет в България, бе истинска футболна трагедия. Локомотив (София) - ЦСКА беше пълно олицетворение на жалкия български футбол, както и мач, в който лъснаха някои от причините у нас да няма дори проблясъци на качествена продукция.

И двата отбора подритваха топката на посоки, имаше страшно много брак в действията им, бяха много бавни - на моменти по-бавни и от автомобили в задръстване, и оставиха усещане, че едва ли не някой насила ги е накарал да излязат на терена и да извършат някакви целенасочени, но в същото време лишени от футболен интелект действия, изключвайки двата гола, които бяха добри индивидуални прояви.

По същото време се играеше двубоят от английската Висша лига между отборите на Бърнли и Ливърпул. Макар и заложил на българското, от време на време пусках на английския мач и контрастът беше огромен. И не, в този случай дори не говоря толкова за разликата в качеството на самата игра, която е ясна за всички, а за начина, по който се случваха нещата на двата терена.

Епизод 1: На българския мач става единоборство и футболист на Локомотив (София) пада на тревата. Следва лежане на терена, при което проверявам как върви споменатият английски мач. Гледам 40-50 секунди при обичайното за английския футбол високо темпо и след това време връщам на българския мач. Там футболистът на Локо (София) все още лежи и все още няма нито лекар, нито носилка около него. Повторих упражнението още веднъж и картината отново показваше, че играта не е подновена.

Епизод 2: Отсъден е фаул за ЦСКА в близост до тъчлинията, доста далеч от вратата на противника. Извърших няколко проверки от по 30-40 секунди на Бърнли-Ливърпул, а фаулът все още не беше изпълнен. В сладка раздумка съдията продължително подреждаше футболистите в наказателното поле.

Епизод 3: Корнер за Локомотив (София). Футболист на столичните "железничари" се придвижва към флагчето за изпълнение на ъглов удар все едно се разхожда с кучето си в Борисовата градина, в чиято територия е Националният стадион "Васил Левски", където се игра футболната трагедия Локо (Сф) - ЦСКА.

Такива микро ситуации имаше много в целия мач и изводът на око е, че в българския мач се игра нещо като футбол някъде около 60, максимум 65 минути.

И впрочем, за всичко това преимуществено вината не е на Българския футболен съюз, а на самите клубове. БФС също има заслуги, но далеч по-малки, защото нивото на играта е дело преди всичко на треньорските щабове в различните отбори. Разбира се, на съдиите също, защото е съвсем във възможностите им да определят темпото на игра с начина си на ръководене на даден футболен мач.

А в самия финал на мача станахме свидетели на една от причините за това в българския футбол да не искат да играят качествени чужденци. Откровен расизъм от фенове на ЦСКА спрямо Върджил Пинсон от Локомотив при напускането му. Каквато е културата на публиката, такъв е и футболът в дадена страна. Дори вътре в себе си да си расист, запази го за себе си и прояви уважение, най-малкото защото и в твоя отбор има футболисти с друг цвят на кожата. Запитват ли се издаващите маймунски звуци по адрес на противниковите играчи как се чувстват техните любимци? Въпросът е риторичен, но е добре отговорът да се промени. Иначе не само футбол, не само спорт, нищо смислено като цяло няма да се случи на наша територия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Левски 1914

    14 28 Отговор
    Поздравления армейци, не се отказвайте
    и се борете за титлата задавалите Лудогорец!
    Пожелавам ви 32 титла, един мач нищо не означава!

    Поздравявам ви, като малък и аз бях цесекар!
    На земята всеки ден, светва изгрева
    Червен и залязват всичките звезди.
    Тук от вечни времена истината е
    Една, никой няма да ни победи.
    В червено - бяло бият нашите сърца
    Само ЦСКА до края на света:

    Припев:
    Сърца червени, сърца милиони
    На шампиони, само ЦСКА. (× 2)
    И високо на върха е само
    ЦСКА, ЦСКА!!!

    В триумфа и в радостта,
    В дни на болка и тъга,
    Винаги сме с вас не сте сами.
    Заедно с вас вървим, заедно ще победим,
    Нямат край червените мечти.
    В червено - бяло бият нашите сърца
    Само ЦСКА до края на света:

    Припев:
    Сърца червени, сърца милиони.
    На шампиони, само ЦСКА. (× 2)
    И високо на върха е само,
    ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА, ЦСКА!!!

    Припев:
    Сърца червени, сърца милиони
    На шампиони, само ЦСКА. (× 2)
    И високо на върха е само
    ЦСКА!!!

    Припев:
    Сърца червени, сърца милиони
    На шампиони, само ЦСКА. (× 2)
    И високо на върха е само,
    ЦСКА, ЦСКА!!!

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Левски 1914

    23 15 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Извинявайте сънувал съм нещо , забравих, че от 09 09 такъв отбор няма , ФАЛИРА. Литекс обединен с Етрополе НЕ Е Цска сега в нашите сърца тупти оранжева кръв. Ние вчера празнувахме празника на влюбените и ще обичаме до като сме живи Литекс обединен с Етрополе тези дето преди години ни МЛАТИХА 8 - 0.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 лефски?

    16 15 Отговор
    лефски подуене открадна името на истинския отбор Левски от Левски Карлово
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Софиянец

    16 5 Отговор
    Пешо, отдавна чакам този момент!
    Друг път те плюят толкова много хора и не успявам да се включа и аз. Няма смисъл.
    Но е за похвала, отдадеността ти към провинциалния оранжев отбор.
    Хората се чудят как така? Ами много просто!
    Както през 48 година комунистите създават изкуствено отбор, така и сега нисичкия им лидер от село Микре им нареди да припознаят Литекс.
    Много ясно и просто. Нищо че той лично им закри отбора!!! И то избра дата. 9септември.
    Това ги притесни само една година. Бързо забравиха как няколко джипа начело с Багата , набиха момчетата които предния ден бяха спечелили Купата. И по един шамар на треньорите( червени легенди) за разкош. Заключиха стадиона. След 2 дни един тюлен ( министър на спорта) се посъветва с премиера и каза , че който отбор е там, значи той си остава. И така Литекс дойде в София😀
    Скочиха фенски организации, казаха “ние не сме Литекс”, една година не ходиха , но после припознаха селския отбор и президент и сега вече Локото е виновен!
    За хората отстрани , това носи голяма радост. Смях и забавление. Как със свити души и без някаква особена вяра , подкрепят вяло отбора
    Честито припоци!
    П. С. Въпросът е какво ще стане , ако по някаква причина човека от Микре си тръгне. Мъка

    Коментиран от #9, #16

  • 9 Левски 1914

    18 6 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянец":

    Ще припознаят Лудогорец , ще се прекръстят на цска лудогорско знаме, ще прибавят титлите на Лудогорец и ще станат отбора с най много титли в света.
  • 10 Последния Софиянец

    9 4 Отговор
    Е как бе, Стойчо Младенов е топ специалист на съвременния футбол. Все пак е спечелил купата на Казахстан
  • 11 ЦСКА - Големи

    13 4 Отговор
    Голям отбор Голям треньор Голям стадион - по малък ще е от на Тунджа Ямбол
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 mad forest

    4 1 Отговор
    С пристрастните си писания спортната редакция на "Факти" също има значителен принос за общата картина на терените и във футбола като цяло. Г-да Здравков, Ковачев и Янкулов, вземете да пишете среднощните декларации на оранжевото ръководство на "най-великия" клуб на земята - така ще издигнете нивото на българския футбол в областта на правописа и интелигентния изказ.
  • 14 Всъщност

    6 1 Отговор
    Ако т.н. цска беше спечелил мача , тази статия нямаше да бъде написана .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Локо СФ

    3 0 Отговор
    Напьлно нереален коментар на фона на показаното от нашия отбор.Играхме добре за нашите вьзможности и мисля че победата я заслужавахме.Дали щеше да напишете така ако Припознатите бяха спечелили.Едва ли.Болката ви е голяма усеща се от километри.