Last news in Fakti

15 Февруари, 2022 21:00 777 0

$200 хил. е наградният фонд за предстоящата Купа „Странджа“

  • купа странджа

Призьорите в 25-те категории на турнира ще могат да си поделят сумата

Боксовият турнир Купа „Странджа“ навлиза във финалния си организационен етап, като вече е ясно, че шампионите ще могат да си поделят рекорден награден фонд в размер на $200 хил., научихме от Българската федерация по бокс (БФБ).

Шампионите в 13-те категории за мъже и 12-те категории за жени ще получат парче от пая.

Общо 460 боксьори от 39 държави са заявили участие на състезанието, сред които ще има и медалисти от изминалите Олимпийски игри в Токио, твърдят организаторите.

Турнирът ще се проведе с по три сесии на ден. Това ще продължи до полуфиналите. Финалите ще бъдат в два дена, в две сесии, 26 и 27 февруари. Ще има олимпийски и световни шампиони при мъжете и жените, в общи линии най-доброто идва при нас. Входът за ученици ще бъде безплатен, ще се спазват всички противоепидемични мерки“, разкри главният секретар на БФБ Светослав Сапунджиев.

Началото на турнира е на 20 февруари в столичната зала „София“ в Борисовата градина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА