Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 16:59 693 0

Фиорентина с минимален успех в Серия А

  • фиорентина-
  • серия а-
  • аталанта-
  • футбол

Така “виолетовите” спечелиха за втори път срещу днешния си съперник в рамките на този месец след успеха с 3:2 за Купата на Италия

Фиорентина с минимален успех в Серия А - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Фиорентина постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Аталанта от 26-ия кръг на Серия "А". Така “виолетовите” спечелиха за втори път срещу днешния си съперник в рамките на този месец след успеха с 3:2 за Купата на Италия. За бергамаските това беше пети пореден шампионатен мач без победа.

Единственият гол в двубоя дойде в 56-ата минута, когато Кшищоф Пьонтек се разписа след асистенция на Николас Гонсалес. Само пет минути по-късно Руслан Малиновский прати топката в мрежата на домакините, но попадението му беше отменено от ВАР заради спорна засада на Ханс Хатебур. Това съдийско решение предизвика гнева на наставника на гостите Джан Пиеро Гасперини, който беше изгонен с директен червен картон.

След този успех Фиорентина се изкачи на седмата позиция в класирането с актив от 42 точки, а Аталанта остана на петото място с два пункта повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА