Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 14:41 1 106 0

Берое обърна Царско село в София

  • берое-
  • царско село-
  • efbet лига-
  • футбол

Заралии спечелиха двубоя с 2:1

Берое обърна Царско село в София - 1

Отборът на Берое стигна до обрат 2:1 при гостуването си на Царско село в мач от 20-ия кръг на efbet Лига.


Срещата стартира с възможност за Берое в шестата минута, когато Омар Камара беше изведен отляво в половината на домакините, преодоля Иван Дерменджиев и стреля към опразнената врата, но защитник на „царете“ успя да изчисти пред голлинията. В крайна сметка обаче беше отсъдена засада на нападателя на „заралии“.

Минута след това обаче Царско село откри резултата след феноменално попадение на Седрик Каломбо със задна ножица. Давиде Витурини изрита една топка към наказателното поле на гостите, където Каломбо успя добре да гардира кълбото от Джонатан Перейра отляво в пеналтерията и с феноменален удар с десния крак, от задна ножица, прехвърли Генадий Ганев за 1:0.

Играта на домакините спореше в първите минути и Пламен Крумов стреля с глава след центриране от свободен удар, но право в ръцете на Ганев. Това се случи 120 секунди след попадението.

В 12-ата минута де откри нов шанс за "царете". Тогава Реди Каса проби отдясно в пеналтерията и след това стреля към вратата, но право в обсега на вратаря Ганев.

Десет минути по-късно и Берое погледна към вратата на своя съперник, когато Даниел Генов получи в наказателното поле и стреля с левия крак, но покрай вратата.

В 31-ата минута се откри нова възможност за старозагорци. Тогава Джонатан Перейра стреля опасно отдясно в наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда на Дерменджиев.

Четири минути по-късно Симеон Мечев центрира от корнер в наказателното поле, където Сиам Юсеф стреля с глава, но над вратата.

В 43-ата минута дойде и първият точен изстрел за Берое. В ситуацията Камара задържа добре в наказателното поле на домакините след изпълнение на корнер, последва пас за Серкан Юсеин, който шутира точно, но в ръцете на Дерменджиев.

Десет минути след началото на втората част Реди Каса беше изведен отляво в половината на Берое и остана сам срещу Ганев, след което стреля, но вратарят спаси. Впоследствие обаче беше вдигнат флаг за засада на нападателя.

Веднага след това обаче, в 56-ата минута, Берое съумя да изравни резултата. Христо Митев центрира от левия фланг в наказателното поле на „царете“, а на далечната греда Давиде Витурини изпусна Джонатан Перейра, който засече топката в близкия ъгъл на Дерменджиев за 1:1.

Темпото на игра падна драстично в следващите минути, но гостите стигнаха до пълния обрат осем минути преди края на редовното време. Омар Камара успя с едно докосване да изведе Алиун Фал отляво в наказателното поле, който с чудесен удар по диагонала намери далечния ъгъл на Дерменджиев, като топката се отби от гредата и влезе във вратата за 1:2. Попадението беше първоначално отменено заради засада, но след проверка със системата ВАР голът беше зачетен.

В 89-ата минута Венцислав Христов нанесе опасен изстрел от границата на наказателното поле, но неточно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА