Last news in Fakti

3 Март, 2022 10:26 3 595 10

Илиана Раева разкри за сериозен проблем в ансамбъла ни

  • илиана раева-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъла ни-
  • спорт

Все още не е ясно кога ще бъде първото официално състезание за ансамбъла

Илиана Раева разкри за сериозен проблем в ансамбъла ни - 1
Снимка: БГНЕС

Ансамбълът ни по художествена гимнастика отпада за Световната купа в Атина. Дебютът на новия състав се отлага, а решението е на старши треньора Весела Димитрова. Причината е, че тимът ни не е навлязъл в необходимата форма, за да пътува за Гърция в края на март. Турнирът е от 18 до 20 март.

Освен това има контузени и болни състезателки, което възпрепятства нормалния тренировъчен процес на отбора.

Новината за отпадането от Световната купа в Атина съобщи президентът на родната федерация Илиана Раева след проведеното контролно състезание в сряда на индивидуалното при жените в София.

"С ансамбъла се работи много, но Весела на този етап не иска да ги показва, защото още не са във форма. Две от основните състезателки счупиха крак - първо Елена Георгиева, след това и Камелия Петрова", разказа Раева за големия проблем.

Все още не е ясно кога ще бъде първото официално състезание за ансамбъла. Има вероятност това да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна публика те ще излязат на Световната купа в София, която е от 8 до 10 април.

„След като влязоха част от резервите, в момента имаме две много болни в „Спорт палас“ във Варна, молим се да не пламне целият ансамбъл. Непрекъснато влизат резерви, които все още не могат да се адаптират към композициите, които са много сложни", каза още Раева.

"Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е категорична, че докато не се изчистят двете композиции, няма да ходим никъде, така че може би първото ни участие ще е в Марбея“, добави тя.

По предложение на треньора Весела Димитрова към ансамбъла се включи и София Иванова, която до този момент се подготвяше в индивидуалното направление.

„Аз лично много съжалявам, защото София вървеше изключително силна като индивидуалистка, много нестандартна, много зрелищна, с много трудни съчетания“, каза още Раева.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софианец

    9 0 Отговор
    Свършиха леките пари
  • 2 ИЛИЯНКА

    9 0 Отговор
    ИСКАМ ОЩЕ ОЩЕ ПАРИ.
  • 3 😂😂😂

    10 0 Отговор
    Стига си ревала,пари няма вече,Борисов и Кралев твоите другарчета няма как да те финансират,освен от личните им пари?!
  • 4 Серж Йофу +Пажин

    4 0 Отговор
    Ний ще и дадем пари, тя навремето как ни даваше пу... а.
  • 5 CIEDYman

    7 0 Отговор
    Две от основните състезателки счупиха крак ... Това означава неграмотни за физиологията на децата треньорки, амбициозни до крайност ръководители (без грижа за здравето на децата) и некадърен лекар, физиотерапевт и др. по веригата. Прекалено много магнезий за мускули и прекалено малко храна за здрави кости!!!
    Засрамете се колко деца осакатихте досега !
  • 6 Перо

    8 0 Отговор
    И колко години ще живеем на гърба на олимпийската титла от Токио?

    Коментиран от #7

  • 7 МНЕНИЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    МИГАР не видяхме как станаха първи, но ги аплодирахме защото са сред най-добрите състезателки,...
    Просто, на съдиите е било платено да е така...
    НО, наистина ще е лошо ако това е краят, просто повторение на когато нашите бяха четвърти и от тогава
    остана само миражът.....
  • 8 ВЪЗМУТЕН

    9 0 Отговор
    Добре, нали има толкова голям сплотен екип около състезателките,.. как е възможно да има счупване на крайници,.. или неправилни методи на тренировка, неправилен хранителен режим,... и т.н. неправилни неща
    От травми никой не е застрахован, но едно по-хуманно отношение към децата си заслужава...
  • 9 Трябва

    1 0 Отговор
    Даде организира конкурс”ПСИХО РАЕВА”.Ще е велико.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.