Last news in Fakti

5 Март, 2022 19:55 1 232 2

Пловдивското дерби има победител! Този път това е Ботев

  • ботев (пловдив)-
  • локомотив (пловдив)-
  • пловдив-
  • дербито на пловдив-
  • 2:1-
  • efbet лига

Двубоят между Локомотив (Пд) и Ботев (Пд) бе приличен като качество на играта, но за съжаление изпълнен с грозни инциденти

Пловдивското дерби има победител! Този път това е Ботев - 1
Снимка: Ботев (Пловдив)/Facebook

Ботев е Господарят на Пловдив! „Канарчетата” победиха с 2:1 градския съперник Локомотив на Коматево в драматичен сблъсък. Виктор Генев (75) и Джак Лейн (85) бяха точни за победителите, докато за „смърфовете” в антигерой се превърна звездата на тима Димитър Илиев. Нападателят изпусна дузпа в 57-ата минута, а минута преди края на мача върна отбора си в срещата и с това частично се реабилитира пред феновете тима и съотборниците му.

Двата тима изиграха приличен двубой, чиято кулминация бяха последните 15 минути. Ботев беше отборът, който търсеше повече победата в мача и отправи повече удари към вратата на противника. Тодор Неделев пък успя да блесне с две асистенции.

С успеха Ботев събра 39 точки и заема трето място във временното класиране. Локомотив е едва осми с 28 точки.

За съжаление двубоят бе белязан от редица инциденти, сред които вандалски прояви от феновете и на двата отбора и ужасна проява на Кристиан Гомис от Локомотив (Пловдив), който в края на мача грубо изблъска едно от децата, подаващи топките, за да поднови бързо играта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    2 1 Отговор
    "Ботев е Господарят на Пловдив!"
    ===========
    Сериозно? Трябва ли да искаме разрешение от господаря да влизаме и излизаме от Пловдив?

    Коментиран от #2

  • 2 1912

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ироничен":

    Приеми, че го имаш по принцип, ако това ти е проблемът.