Last news in Fakti

6 Март, 2022 16:00 4 386 1

Ето го новия треньор на Царско село

  • андреа сасарини-
  • стефано макопи-
  • царско село-
  • футбол

Мястото на досегашния наставник ще бъде заето от Стефано Макопи

Ето го новия треньор на Царско село - 1
Снимка:

През вчерашния ден бе обявено от представители на италиано-швейцарския фонд в Царско село, че клубът се разделя с треньора Андреа Сасарини. Мястото на досегашния наставник ще бъде заето от Стефано Макопи, който ще започне работа в началото на седмицата.

"Взехме това решение по взаимно съгласие. Имаше липса на резултати, защото, въпреки че имахме напълно нов отбор, очаквахме да спечелим точки в първите три официални мача. Разбира се имаше някои първоначални трудности продиктувани от движението на футболисти, но г-н Сасарини свърши наистина добра работа, успявайки да се справи с препятствията. Искаме да му благодарим за всичко, което направи през този месец и половина работа, тъй като даде 110% от себе си за Царско село“, заяви представителят на италиано-швейцарския фонд Софрони Софрониев.

"След няколко проведени разговори решихме да заложим на Стефано Макопи, който е опитен треньор и е работил в различни държави. Вярваме, че това е правилният избор, за да постигнем нашата цел – спасението на отбора. Решението за треньорската промяна е именно свързана с постигането на тази цел“, допълни още Софрониев.

Стефано Макопи е роден през 1962 година в Милано. Като професионален футболист изиграва над 200 мача в италианската Серия А, като носи екипите на Пиаченца, Бари и Комо.Треньорската си кариера започна през 2000 година и преминава през различни отбори в Италия и Швейцария. През 2006 година поема Специя, след това работи като треньор и старши треньор в Ивердон, Ксамакс, Локарно, Сион, Чеахлул, Слиема Уондърърс, Киасо и Лозана.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    0 0 Отговор
    Де е Чичовото....то май където отиде, съсипва всичко.