Last news in Fakti

12 Март, 2022 11:57 854 4

Конгресът на Германския футболен съюз отне титлата "почетен президент" на близък на Путин

  • германски футболен съюз-
  • футбол-
  • герхард шрьодер-
  • владимир путин-
  • бернд нойендорф

Бернд Нойендорф беше избран за нов президент на ГФС пред Петер Петерс по време на Конгреса на централата в Бон

Конгресът на Германския футболен съюз отне титлата "почетен президент" на близък на Путин - 1
Снимка:

Конгресът на Германския футболен съюз (ГФС) реши да отнеме титлата "почетен президент" на бившия канцлер Герхард Шрьодер, който отказва да прекъсне връзките си с Русия след военната инвазия на страната в Украйна. 77-годишният политик продължава да заема ръководни позиции в руски държавни компании и тази седмица е в Москва за разговори с руския президент Владимир Путин, с когото поддържа близки отношения.

Иначе Бернд Нойендорф беше избран за нов президент на ГФС пред Петер Петерс по време на Конгреса на централата в Бон, съобщи ДПА. 60-годишният бивш политик получи вота на аматьорските клубове и спечели със 193:50 гласа срещу Петерс, който беше подкрепен основно от представителите на професионалните отбори. Нойендорф заменя на поста подалия оставка през май миналата година Фриц Келер заради серия от скандали.

"Основната ми задача е да направя всичко необходимо, за да се успокоят нещата в тази федерация. Футболът трябва отново да излезе на преден план, а не препирните в ръководството", коментира Нойендорф след избора си.

Четирима президенти на ГФС подадоха оставки от 2012 година, а Келер беше последният, който напусна ръководството, след като отправи нацистки поздрав към вицепрезидента Райнер Кох по време на среща на управата.

Събранието започна с минута мълчание в памет на починалия в четвъртък на 77-годишнва възраст Юрген Грабовски, световен шампион с Германия през 1974 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ОЛИВИЯ НЮТОН ДЖОН👱

    3 0 Отговор
    „ЗАМЕНЯМ БЛАЖНА ХАРТИЯ ОТ БАНИЧКА ЗА БИЛЕТ ЗА ФИНАЛА ПО ФУТБОЛ В КАТАР”👌
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Шрьодер

    1 2 Отговор
    Ще е следващият президент на Русия..