Last news in Fakti

15 Март, 2022 20:30 3 574 1

ПСЖ прави рекламация на Барселона за Неймар

  • неймар-
  • псж-
  • барселона

Французите са напът да се откажат от най-скъпия си футболист

ПСЖ прави рекламация на Барселона за Неймар - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сент Жермен пусна най-скъпия си футболист Неймар на трансферния пазар, след като за поредна година бразилецът разочарова с изявите си в Шампионската лига. Френското издание Foot Mercato дори твърди, че от клуба искат да го върнат на Барселона.

30-годишното крило пристигна в Париж през 2017 г. срещу рекордните €222 млн., колкото бе и откупната му клауза в договора с „каталунците“. Тогава той обиди мнозина на „Ноу Камп“, защото подобен трансфер би бил възможен само с изричното одобрение на самия играч.

Близо 5 години по-късно Неймар е записал по-малко от 140 мача, в които вкара 92 гола и направи 57 асистенции. Статистиката без съмнение е впечатляваща, но тя далеч не олицетворява цялостното представяне на играча във френския гранд. Той ежегодно си уреждаше медицински оправдания, за да присъства на маратоните по повод рождения ден на сестра си, въвличаше се в куп дисциплинарни проблеми на и извън терена, а в някои от най-важните мачове оставаше в сянката на Килиан Мбапе.

Бразилската суперзвезда все пак наскоро поднови контракта си до 2025 г. с опция за удължаване с още една, но слуховете са, че чистката през идното лято в отбора ще започне от него.

Барселона обаче надали е реалистична опция, защото финансовите проблеми на клуба са известни по целия свят. Единственият вариант е с договор за наем, но дори така Неймар ще очаква да своите чекове със заплатата в пълния им размер.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урко

    7 1 Отговор
    Какви глупости пишете само... Каква рекламацуя, това да не е телевизор, че да го върнеш в гаранционния срок? Те го купиха без съгласието на Барселона и сега сами ще си блъскат главата. Няма как да го върнат. Даже и да го продадат, едва ли ще си избият и 50% от платените пари