Last news in Fakti

17 Март, 2022 14:29 1 559 1

Ювентус загуби 15 милиона евро след снощи!

  • ювентус-
  • виляреал-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • загуби

Само от мача с Виляреал, Ювентус е спечелил 2,4 милиона евро от продадени билети

Ювентус загуби 15 милиона евро след снощи! - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус е загубил 15 милиона евро само от поражението от Виляреал с 0:3, изчисли "Гадзета дело спорт". Това е поредното отпадане на отбора от Торино в 1/8-финалите на Шампионската лига, което ще утежни много финансовото му положение заради пропуснати ползи.

Класирането за четвъртфиналите на най-силния турнир в Европа щеше да донесе на клуба 15 милиона евро (10,6 милиона премия от УЕФА), както и пазарния дял, който се изчислява на базата на изиграните мачове. Само от мача с Виляреал, Ювентус е спечелил 2,4 милиона евро от продадени билети. Така „Старата госпожа“ приключва европейската си кампания през тази година с приходи от 84 милиона евро - 79 милиона са премиите от УЕФА и 5 милиона е печалбата от 4-те домакински мача.

Според изчисленията на "Гадзета дело Спорт" клубът ще приключи този сезон със загуба от около 200 милиона евро, което се равнява донякъде с баланса от миналия сезон - минус 210 милиона евро. За да няма финансови проблеми, Ювентус наскоро увеличи капитала си с 400 милиона евро, а до 30 юни има срок да вдигне цената на акциите си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хммммм

    2 0 Отговор
    ама ювентос някаква корпорация ли е или спортен клуб за забавление на публиката.