Last news in Fakti

17 Март, 2022 15:00 1 084 2

Президентът на световната атлетика също поиска футболния Челси

  • себастиан коу-
  • челси-
  • висша лига-
  • футбол-
  • роман абрамович

Той се присъедини към консорциум, включващ бившия президент на Ливърпул Мартин Броутън, който също се надява да купи “сините” и към момента е един от кандидатите

Президентът на световната атлетика също поиска футболния Челси - 1
Снимка:

Президентът на Световната федерация по атлетика Себастиан Коу също се включва в надпреварата за придобиването на футболния Челси, на който той е фен. Той се присъедини към консорциум, включващ бившия президент на Ливърпул Мартин Броутън, който също се надява да купи “сините” и към момента е един от кандидатите.

"Уверен съм, че сър Мартин е точният човек, който да поведе футболен клуб Челси в следващия етап от развитието му - заяви Коу пред британските медии. - Той има визията, проницателността и финансовата подкрепа, за да гарантира бъдещия успех на нашия Челси, задържайки ни на върха в европейския футбол и отново кандидат за трофеи. Но най-важното е, че и той като мен е привърженик на Челси през целия живот и притежател на сезонни билети за южната трибуна "Шед Енд". Знам, че тази оферта е за милионите фенове на Челси по целия свят. Ние обичаме нашия клуб и винаги ще поставяме феновете на първо място. Затова искаме Челси да бъде управляван от фенове на Челси".

Лондонският клуб беше обявен продажба от собственика Роман Абрамович след военната инвазия на Русия в Украйна, а след това британското правителство му наложи толкова санкции и ограничения, че той така или иначе не може да упражнява никакъв контрол върху клуба.

Абрамович придоби клуба през 2003-а година за 140 милиона паунда по неофициални данни. Той финансира Челси чрез общи заеми от 1,5 милиарда паунда чрез Fordstam Limited - юридическото лице, чрез което той притежава клуба.

Инвестициите му осигуриха най-успешната ера в клубната история, тъй като те спечелиха пет титли във Висшата лига, пет купи на ФА и два пъти Шампионска лига.

Челси явно няма да има трудно бъдеще, предвид факта, че офертите за тяхното придобиване не спират да валят. Поредното предложение се появи вчера, когато собствениците на американския бейзболен отбор Чикаго Къбс се обединиха с основателя на "Citadel" Кен Грифин и очакванията са те да представят финансовата си оферта утре.

Но това не е всичко. Друго интересно предложение ще дойде от бизнесмена Ник Канди, който работи заедно с един от любимците на феновете и обяснил се в любов на клуба Джанлука Виали. Виали, който ясно ще бъде водещата фигура в това начинание, обясни как също подготвят финансовото си предложение с Канди, който има сериозни приходи от недвижими имоти и строителство.

"Горд съм и се чувствам много привилегирован да подкрепя предложението на Ник Канди за клуба ни Челси”, заяви Виали. Той добави, че основанията от него компания Tifosy ще бъде водещ съветник при преговорите.

"Срещал съм се с Ник Кенди няколко пъти през последните седмици и съм напълно зад неговите визии и ангажимент да направи Челси най-обичаният и подкрепян клуб в света, както и да поддържа текущите успехи на терена", добави Виали.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    2 1 Отговор
    Е това е приватизация! Честито !

    Коментиран от #2

  • 2 пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "hmhmhm":

    не, не е приватицазия, експроприация е. идва един руски олигарх, купува един клуб в криза, инвестира огромни средства, а също работа и любов и прави от този клуб един от най-добрите в света. забележете, никой не пита от къде са парите. междувременно през годините се появяват наглосакски апетити, правят се нагли номерца на собственика, от които клубът всъщност губи (абрамович планираше да даде един милиард за нов стадион). той отказва да продава отбора, за него "челси" е сантимент, а и феновете го обожават. но се случва каквото се случва, появява се сгода и изведнъж всички решават да "накажат" абрамович - бил близък с ввп. не е ясно какво престъпление е това, но апетитите да се заграби нещо чуждо отново избухват - в края на крайщата, пиратството е стар наглосакски занаят, покровителстван от короната. те така, те.