Last news in Fakti

18 Март, 2022 13:06 2 711 19

БФС: Това е фарс! Сезирали сме ФИФА и УЕФА

  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • димитър бербатов-
  • конгрес

Държавните органи да вземат отношение!

БФС: Това е фарс! Сезирали сме ФИФА и УЕФА  - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз излезе с позиция относно случващото се в Националния дворец на културата в София, където 82 клуба подготвят провеждането на изборен конгрес.

Публикуваме позицията на футболната централа без редакторска намеса:

"Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава!

Провеждането на абсолютно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за официално, при това – пред безучастния поглед на държавните власти – е недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни.

Българският футболен съюз за пореден път твърдо подчертава, че Общото събрание, насрочено за 18 март 2022 г., е отменено по надлежния ред, и не е откривана процедура за излъчване на делегати и тяхното регистриране във федерацията – единствената уставна процедура за определяне на членовете с право на глас.

Зала №3 на НДК бе запазена за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е сключен надлежен договор. Въпреки това, и в разрез с всички законови и етични принципи, група лица нахлу невъзпрепятствено в помещението и физически отстрани и разруши имущество на БФС, за което бяха уведомени и органите на реда.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично спазва законите на Република България, собствения си устав и правилата на световната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които вече са сезирани за днешната трагикомедия – и ще брани правата си с всички законови средства!

За пореден път призоваваме клубовете–членове на БФС да не се поддават на злонамерени и користни опити за разцепление на българския футбол.

Апелираме и към държавните органи да вземат отношение към грубото показване както на законите, така и на устава на най-голямата спортна федерация у нас!"


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перукан

    42 1 Отговор
    време е кражбите да спрат и да бием спокойно косово, Грузия, черна гора, Малта и др.
  • 2 ТОЛУПА 🎃

    39 3 Отговор
    И тия БФС са за при мене !
  • 3 България

    45 2 Отговор
    Перука ти нали си беше пуснал оставката а след една година я истегли това демократично лие .Цялото БФС е корумпирано ЗАТВОР
  • 4 Футболисчето

    36 2 Отговор
    Оставете спорта на младите хора! Вампирясахте Ходете си по живо по здраво
  • 5 Скорпи

    24 2 Отговор
    БФС им е като бащиния,толкова години са се окопали във власта...Като октопод са...пипала навсякъде и благодарствени ниско наведени послушковци...Дано УЕФА да погледне прогресивно и да ги закопа,разни перуки и тем подобни...И за напред...не повече от 2 мандата във властта....
  • 6 client

    28 3 Отговор
    💁Перука, върви си! Цяла България те мрази!!! Вие, гадове, задушавайте бавно последните сили устанали във футбола. ⚽
  • 7 Бобка

    21 3 Отговор
    и теб скоро ще те осъдят и тикнат в затвора...вярвай ми

    Коментиран от #14

  • 8 смех смех

    22 2 Отговор
    То и заведението на Бояна незаконно го дадохте на Никиту.

    Цялото БФС впрегнато да краде, та да може Никиту да има дуду от Свирколета, няма такава държава.
  • 9 Бербатов

    21 2 Отговор
    Перука, за съжаление конгрес ЩЕ ИМА!!
    От достоверен източник
  • 10 Тома

    7 1 Отговор
    След тиквата наред е джибрил за ареста
  • 11 Перукане

    10 1 Отговор
    И теб те чака съдбата на тиквун и сие
  • 12 Смяяяях

    4 9 Отговор
    Хахаха 76 човека си правят конгрес😊. За вземане на решения било нужно 39 гласа😊😊😊😊 Само така Литекс-София може да стане шампион като си направи нова федерация в която да играят Литекс-София, Литекс-Ловеч и Ботев Враца😊 С това Бербатов съвсем се изложи пред хората и света ще бъде избран с 39 гласа😊
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бобка":

    Кой друг са осъдили?
  • 15 истинко

    2 6 Отговор
    Много бързо забравихте какво направиха националите начело с Боби Михайлов на световното в САЩ- 94 г. и хукнахте да слугувате на един ритнитопковец като Бербатов, който цял живот е печелил само пари за себе си и междувпрочем вече и футбол не може да играе...

    Коментиран от #18

  • 16 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Перюш, глей да си трезвен за конгреса , че не знам кой ще се занимава с теб да те влачи !
  • 17 хахаха 😂

    3 0 Отговор
    Ожесточена борба за власт в БФС. Боби Михайлов не пуска кокала, вкопчил се е в него до безумие.
  • 18 разграничаване

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "истинко":

    Какво е направил Боби Михайлов на световното в САЩ- 94 г. няма нищо общо с това, което прави днес! Ако някой е направил нещо и се е прославил, това не го освобождава от последвали неправилни действия!!! Даже напротив, той се излага, излага доброто си име сам и пада ниско в очите на хората!
  • 19 СияП

    0 0 Отговор
    Династия перукери да си ходи, че крадат и с г... си и вече и баба го знае, ама за милиони няма срам. Слезе ли от трона край на авантата и далаверата, и двете перуки ще го закъсат че и застарелите им две перуканки.