Last news in Fakti

29 Март, 2022 23:00 5 501 1

УЕФА планира скандална промяна в Шампионската лига, която ще облагодетелства ексклузивно грандовете

  • уефа-
  • шампионска лига-
  • суперлига

Мнозина направиха аналогия с идеята за Суперлигата

УЕФА планира скандална промяна в Шампионската лига, която ще облагодетелства ексклузивно грандовете - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА е напът да въведе едно от най-скандалните си нововъведения в правилата за класиране на клубовете в Шампионската лига, научихме от Daily Mail.

През 2024 г. се планира клубовете да се увеличат от 32 на 36, като две от допълнителните места ще бъдат определяни от ранкинга в последните 5 години на некласиралите се отбори. Това ще облагодетелства ексклузивно грандовете, защото така те биха могли да претърпят срив в местния си шампионат, но въпреки това да си гарантират участие в най-престижния клубен турнир.

Британското издание публикува реакция от част от английските клубове, които негодуват срещу предложението. Именно във Висшата лига се случва най-често отбори от нивото на Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул да остават извън топ 4 през изминалите десетина години за сметка на Лестър Сити, Уест Хям и Тотнъм.

Решението все още не е взето, но първичните реакции са, че УЕФА копира идеята за Суперлигата, която централата сама блокира преди известно време.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    4 0 Отговор
    Аз спрях да гледам футбол някъде през 2013. И без това вече не мога да разбера правилата на тази игра.