2 Април, 2022 18:34 1 634 3

БФСки след обвиненията в сексизъм: Ева Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем

  • ева вукадинова-
  • ски-
  • федерация-
  • българска федерация ски-
  • спорт-
  • сексизъм

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но Федерацията не би толерирала подобен тип поведение

БФСки след обвиненията в сексизъм: Ева Вукадинова никога не е индикирала, че има проблем - 1
Снимка: БГНЕС

Българската федерация по ски излезе с официална позиция по отношение на обвиненията, отправени от Ева Вукадинова от последните дни. Припомняме, че Вукадинова вече не е част от националния отбор, тъй като го е напуснала. Състезателката, която участваше на олимпийските игри в Пекин по-рано през годината, отправи обвинения в сексизъм, но без да посочва конкретни лица.

"Много съм щастлива да обявя, че от днес вече не съм част от националния отбор на България. Решението ми да напусна тази организация е свързано с цялата токсичност, която съдържа. Тъжно е, но също така ще ми позволи да "дишам" и да се насладя на живота и карането на ски".

"Уморих се да слушам ежедневно груби и сексистки коментари, как трябва да бъде забранен женският спорт, как никога няма да бъдем достатъчно добри, никога не инвестираме достатъчно и никога не сме достатъчно слаби. Всичко, което мога да кажа, е, че изпитвам огромно уважение към всички жени и момичета, които са преминали през това и все още го преживяват", написа Вукадинова в Инстаграм.

Ето позицията БФСки без редакторска намеса:

Изненадани сме от публикациите на състезателката Ева Вукадинова и от отправените твърдения и обвинения към Българската федерация по ски. Бихме желали да заявим следното:

Състезателката Ева Вукадинова е била част от националния отбор по ски за жени и е изпълнявала програма, одобрена от нея с ясни параметри за всеки сезон, размер на финансиране от страна на федерацията и индивидуални цели.

В нито един момент през последния сезон до 01.04.2022 г ръководството на федерацията не е било търсено от състезателката за обсъждане на евентуални индивидуални проблеми и въпроси, свързани с негативно или обидно отношение на треньори, състезатели или ръководители.

Странно е, че това очевидно дълго подготвяно решение се прави по този демонстративен начин преди началото на държавното първенство и не се наемаме да коментираме доколко професионално е подобно отношение.

Считаме, че подобни важни въпроси следва да се обсъдят след приключване на сезона с оглед намиране най-доброто решение преди всичко за състезателя.

Няма да коментираме направените в писмото нападки за треньори и ръководители без конкретни факти, но Федерацията не би толерирала подобен тип поведение.

Хубаво е всеки един национален състезател да изисква основно от себе си, да е наясно със собствената си мотивация, възможности, цели и резултати в един изключително труден конкурентен спорт като алпийските ски.

Федерацията си запазва правото да прецени доколко подобни безпочвени твърдения според нас увреждат доброто ни име като една от най-старите и авторитетни ски федерации в света и да предприемем съответните юридически стъпки.

Българска федерация по ски


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    1 0 Отговор
    Вместо да се скрият и да се извинят те щели и да я съдят видиш ли. Заради такива дерибеи узорпирали федерациите нямаме почти никакви успехи в спортовете. Преди време Попето си тръгна заради Лечков, онзи ден в борбата фарс, във футбола да не говорим, националният ни отбор по волейбол потъна, в щангите допинги, в плуването миналата година пак скандали абе само дъното копаем. В голяма част от спортовете най добрите ни спортисти се готвят самостоятелно и бягат от националните треньори. Даже и кану-каяка ги изгониха от Ропотамо.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Във всички федерации е пълно с ФЕДЕРАСТИ...
  • 3 Fazan

    0 0 Отговор
    В всички спортове са се настанили от 30 години ескурзианти Трениори и си обикалят по земното кълбо за сметка на държавата.