Last news in Fakti

23 Април, 2022 09:00 4 464 7

БФС предвижда голяма промяна в елитния ни футбол

  • бфс-
  • футбол-
  • промени-
  • първенство

Очаква се проектопрограмата да се дискутиа с клубовете и може да търпи промени

БФС предвижда голяма промяна в елитния ни футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Следващият сезон в родния футбол ще започне доста по-рано от обичайното. БФС вече е изготвил предварителен календар за кампанията 2022/23, който трябва да бъде прием на следващото заседание на Изпълкома. Предвижда се стартът да бъде в уикенда на 8-11 юли, което означава, че лятната пауза тази година ще бъде доста по-кратка от обикновено, но пък за сметка на това зимната ще е близо 100 дни.

Очаква се проектопрограмата да се дискутиа с клубовете и може да търпи промени. Повечето треньори обаче са на мнение, че сега е моментът да се опита подобен вариант, който е продиктуван от Световното първенство, което за първи път ще е през есента, а финалът му ще е чак на 18 декември.

Сезонът в България ще започне с мача за Суперкупата, който е предвиден за 2 юли, което ще бъде генерална репетиция за отборите, които ще участват в Европа, тъй като първите мачове са в седмицата след това.

Общо 20 кръга от efbet Лига, ще се изиграят в календарната 2022 година, а последният ще е в уикенда на 11-13 ноември.

До Нова година ще е изминал само един кръг от турнира за Купата на България, всички останали елиминационни срещи от осминафиналите до финала ще бъдат през 2023 година.

За сметка на късата лятна пауза, зимната се очертава доста дълга. Предвидено е сезонът да се поднови на 17-21 февруари 2023 година, което прави паузата между 97 и 100 дни.

През следващия сезон в елита ще се състезават 16 отбора. След края на редовния сезон шампионатът се разделя на плейофи, като в първата шестица ще се играе по системата с една среща, а отборите от 7-о до 10-о място ще играят по две. Промяната е при борещите се за оцеляване, които ще бъдат цели 6 и ще играят по един мач помежду си.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахахахха

    14 0 Отговор
    рано сутрин вицове много ме развесели това заглавие “ елитен футбул” в българия е все едно магаре да управлява сувалка в космоса …
  • 2 Царско село

    14 0 Отговор
    Каква суперкупа, какъв елит? Долу перуката!
  • 3 смок

    12 1 Отговор
    БФС предвижда голяма промяна в елитния ни футбол-да домъкнат още много тъмни чужденци. И да говорят с чуждици.
  • 4 може

    4 0 Отговор
    Да започваме по-рано е добре. Може сезонът да е що-годе решен по Коледа още. А отборите ни да са във върхова форма тогава когато са им най-важните битки - т.е. в самото начало на ЕК турнирите.
    Това добре.

    Обаче има още 2 стъпки - А група трябва да се увеличи като бройка и там да си виреят лесно отбори без 20 и повече чужденци. Нека чуждестранните легиони се борят за петицата, но средата трябва да е гарантирана за добри бг отбори. А не с тези 13 или по-малко отбора, всеки който е малко по-слаб е за изпадане.
    Трябва н истабилна среда от тобори, които лесн ода остават в групата. База за националния отбор.
    Съшо можем да увеличим б групите. Дори може да са 2.
    Така с голямата А група и голямата Б група ще обхванем всичко читаво в страната. А В групата да са си аматьори.

    Помислете. За мен няма значение кой ше го осъществи - Перукан или Барбуков или ония другия (по чичо Митко)

    Коментиран от #7

  • 5 Коко

    4 1 Отговор
    Не се променя нещо което е умряло.Ражда се ново но от кадърни родители.
  • 6 Зрител

    3 0 Отговор
    Простотиите на тези некадърници нямат край.
  • 7 Peisli

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "може":

    Така е, перфектната форма на шампионата. Лошото е , че няма кой да издържа толкова много професионални отбори. А мен ако питаш няма и защо