Last news in Fakti

26 Април, 2022 11:32 1 597 5

Лампард изригна срещу съдията: Ако в наказателното беше Салах, щеше да дадеш дузпата, нали?!

  • франк лампард-
  • евертън-
  • ливърпул

Треньорът на Евертън не поредният, който роптае срещу реферите в английската Висша лига

Лампард изригна срещу съдията: Ако в наказателното беше Салах, щеше да дадеш дузпата, нали?! - 1
Снимка: БГНЕС

Евертън попадна в зоната на изпадащите във Висшата лига, след като инкасира загуба с 2:0 от градския си съперник Ливърпул. Една ситуация обаче подразни треньора Франк Лампард, която дори можеше да се отрази на крайния резултат.

При 0:0 в началото на второто полувреме младият нападател на „карамелите“ Антъни Гордън бе повален в наказателното поле от Жоел Матип. Главният рефер Стюарт Атуел подмина ситуацията заедно с колегата си на ВАР - Дарън Ингланд. Това накара наставника на гостите да изригне на пресконференцията след мача, нападайки съдиите с думите: „Ако това беше Мо Салах в другото наказателно, щеше да дадеш дузпа, нали?!“, цитиран от Daily Mail.

Лампард в момента е обект на разследване от Футболната асоциация, като по всяка вероятност ще получи наказание за думите си.

Евертън е ощетяван за пореден път от официалните лица срещу един от лидерите в класирането. През февруари дефанзивният халф на Манчестър Сити - Родри, игра повече от очевидно с ръка в собственото си наказателно, но реферът Пол Тиърни не посочи бялата точка, въпреки преразглеждането с ВАР.

В Англия съдийството отдавна е водеща тема, особено след въвеждането на видео-асистентите. Липсата на всякакво постоянство и ясни критерии води до безброй спорни ситуации, които прекалено често отиват в полза на водещите отбори. Неслучайно поддръжниците на тезата, че комуникацията между съдиите трябва да стане публична и самите те трябва да дават пресконференции, за да отговарят лично на въпросите от медиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 5 Отговор
    Айде не се обяснявай. Заминаваш при Руньо в ЖМ групата.
  • 2 фен

    6 2 Отговор
    ....бе повален от Матип... По-голяма глупост скоро не бях чел.Това момче вместо да се опита да играе футбол,пада като разстрелян със северно корейско зенитно оръдие при всяко докосване. А Евертън играе най-мръсния и грозен футбол в цяла Англия и няма да е чудно ако изпадне.
  • 3 Тома

    4 1 Отговор
    На този гордън дадоха жълт картон за симулация а трябваше и червен картон за още няколко смешни падания
  • 4 Иво

    3 1 Отговор
    Посредствените менанжери така реагират.
  • 5 Цочев

    2 2 Отговор
    Лампард голям глупак си и неудачник. Никой няма да те вземе за треньр вече. Тона на Евертън футбол ли е изобщо. Имаше 3-ма играчи от отбора ти които трябваше да бъдат изгонени и имаш и претенции. На отбора ти съм пожелал изпадане когато сасипаха сезона на Линърпул и го лишиха от титла. Особено този ненормалник Пикфорд.