14 Май, 2022 17:02 1 706 7

Василев: Ако законът ми позволи, готов съм на всичко, за да премахна това ръководство на БФС

  • борислав михайлов-
  • бфс-
  • радостин василев

Спортният министър е категоричен, че няма легитимност в управлението на Борислав Михайлов

Василев: Ако законът ми позволи, готов съм на всичко, за да премахна това ръководство на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Радостин Василев даде може би най-сериозното си интервю от началото на своя мандат, като обяви пред Сашо Диков в ефира на „Евроком“, че възнамерява да плати всяка нужна цена, за да смени ръководството на Българския футболен съюз.

99% от обществото ни е наясно какво се случва във футболния ни съюз. Аз нямам право да заемам позиция. Нито съм за Бербатов, нито съм срещу някой, но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Не мога да го приема, като адвокат, като гражданин и като министър. Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА, ФИФА и от спонсори. И на практика си е само достатъчна. Говорено е и на министерски съвет, започнаха протести срещу тях, имам петиция при нас от изключени 100 клуба. Те сигурно ще правят жесток протест по време на конгреса. Този човек не разбира, че за да тръгне футболът трябва да направи един честен конгрес. Аз бях на един конгрес нечестен, който той си го организира, напълно престъпен и видях как се правят конгресите. Бербатов участва на един почти честен конгрес и бе на косъм да го спечели. При един истински конгрес няма как това нещо да продължава“, каза министърът в предаването.

Понастоящем Борислав Михайлов управлява с мандата си от 2018 г., когато част от основните му конкуренти за поста дори не бяха допуснати до залата, а медиите останаха в пълно затъмнение от събитията в Зала 1 на НДК, като само накрая бе обявен резултатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    17 0 Отговор
    БФС ЕООД.

    Коментиран от #2

  • 2 БРн

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    БРАВО НА МИНИСТЪРА. ТРЯБВА ТВЪРДА РЪКА ЗА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ТОВА БФС! ОТКОГА НЕ СМЕ СЕ КЛАСИРАЛИ НА СВЕТОВНО ИЛИ ЕВРОПЕЙСКО? Колко още трябва да ги търпим тези търтеи в БФС?
  • 3 Психиатъра

    8 21 Отговор
    Само психопатите говорят за,, Готов съм на всичко " на това момче Василев му е изписано на фейса, че не в ред!
  • 4 кУмУнист

    2 12 Отговор
    Безпристрастния министър щял да направи всичко възможно да махне некадърния Михайлов и да сложи хората на Ганчев, които и бутка за вестници не са управлявали, но да са червени и така ганеца ще коли и беси в българския футбол. Че Михайлов е брутален престъпник е факт, но Бербатов не трябва и да си помисля да заеме мястото му. Аз като не спортен адвокат , какъвто е министърчето за цска, да му кажа, че в момента в който се намеси в бфс под каквато и да е форма, фифа и уефа ще ни нашият такъв шут, че освен националният отбор няма да го видим никъде, че и малкото мачове които играят на вън клубните ни отбори ще ги забравим за годинки напред, сещате се какво ще му се случи от агитките ако изхвърлят клубовете от европейските мачове, министърчето ще бяга в Учиндол или при родата на Петков в Канада.
  • 5 Венци Дебелия

    7 0 Отговор
    Министъра не е прав. Перукан е велик, този невероятен перукан.
  • 6 АЗ КПД

    3 4 Отговор
    Мръсно чорбарско адвокатче, ако бербо стане шеф сигурен ли си, че ще има някаква промяна особено с картофите ниви на които се използват за така наречения футбол в окаяната ни държава на чиято хранилка се докопа и ти ?! Добре че нямаш право да се мешаш и там!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.