17 Май, 2022 22:32 2 003 0

Обявиха край на бомбастичните трансфери в Атлетико Мадрид

  • атлетико мадрид-
  • андреа берта

Испанският гранд похарчи стотици милиони през изминалите няколко години

Обявиха край на бомбастичните трансфери в Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид няма скоро да се завърне към практиката за привличане на мултимилионни играчи. Това заяви спортният директор на тима - Андреа Берта, пред Calciomercato.

Новината идва на фона на стотиците милиони, пръснати за нови футболисти през годините. Жоао Феликс, Тома Лемар, Диего Коста и Антоан Гризман костваха общо над €300 млн. от 2015 г. насам, а играчи по €30-40 млн. вече се привличат през всеки следващ трансферен прозорец.

Всичко това сякаш занемари до известна степен академията на „дюшекчиите“, но поредицата от финансови кризи е накарала Берта и колегите му да разберат, че трябва да настъпят по-разумни времена, в които отборът да се гради далеч по-балансирано.

Важно да се отбележи е, че някои от най-добрите играчи на Атлетико останаха далеч от рекордите, копито посочихме по-горе. Матеуш Куня в момента блести, а през миналото лято пристигна за €26 млн. от Херта, Ренан Лоди бе привлечен за €21,75 млн. от Атлетико Параненсес, а да не говорим, че в миналото за Серхио Агуеро и Диего Форлан общо бяха платени €42,7 млн.

Изводът от изказването на спортния директор е, че някои от най-именитите футболисти, които медиите свързваха с Атлетико Мадрид през последните месеци, най-вероятно няма да пристигнат на „Уанда Метрополитано“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА