Last news in Fakti

1 Юни, 2013 09:51 944 0

Левски победи инфарктно Лукойл, титлата се решава в Правец

  • левски-
  • лукойл-
  • правец-
  • баскетбол
Левски победи инфарктно Лукойл, титлата се решава в Правец - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи Лукойл с 75:74 и изравни резултата в серията на финалния плейоф в родното ни баскетболно първенство. Решителният пети мач ще се изиграе в понеделник в Правец.

Шампионите започнаха добре мача в зала „Универсиада” и поведоха с 13 точки разлика в края на първата четвъртина. Столичани се съвзеха и намалиха до 9 до края на полувремето.

Левски игра ударно в третата и четвъртата част, запазвайки интригата до самия край на срещата. Николай Върбанов вкара кош три секунди преди края и донесе победата на Левски. За Лукойл се отличиха Веселин Веселинов с 16 точки, Дарил Уоткинс с 14 точки и 11 борби.

„Най-добре е финалът да се реши в пети мач. Хвърлихме много усилия през тази година. Въпреки мъката от сряда, феновете днес отново бяха с нас", заяви треньорът на „сините” Тити Папазов.

Така резултатът в серията е изравнен на 2:2 победи. Последният пети мач ще определи новия шампион на България.

Преди началото на срещата пък министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева дари 3000 лева в подкрепа на благородната кампания на Националното движение „България си ти!” – „Дом за Гелемeнови”, в която се събират средства, за да може едно българско семейство да отгледа трите си деца в свое жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА