Last news in Fakti

19 Май, 2022 17:54 1 044 6

Фернандо Алонсо: Искам още да се състезавам във Формула 1

  • фернандо алонсо-
  • формула 1-
  • алпин

Испанецът обаче не е печелил състезание във Формула 1 от 2013 година, когато триумфира в Барселона като пилот на Ферари

Фернандо Алонсо: Искам още да се състезавам във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо не мисли за отказване от Формула 1 и се надява да продължи да се състезава в най-зрелищната автомобилна верига.

Испанският пилот, който през юли ще навърши 41 години, заяви преди домашното Гран при в Барселона в неделя, че си постави за цел да кара още поне два сезона. Настоящият му контракт с Алпин изтича през декември.

"Следващата година или две ще бъде чудесно, ако мога да продължа да се състезавам. Чувствам се в много добра форма и ще ми бъде тъпо, ако трябва да гледам Формула 1 от дивана вкъщи. Смятам, че шофьорските ми умения са все още на 100 процента", каза Алонсо пред ББС.

"Все още не съм говорил официално с никой от отбора. Но мисля, че ще има възможност да остана. Все още съм мотивиран и знам, че мога да се изкача в класирането, въпреки че ще ми бъде страшно трудно", коментира световният шампион за 2005 и 2006 година.

Алонсо обаче не е печелил състезание във Формула 1 от 2013 година, когато триумфира в Барселона като пилот на Ферари. След това той напусна Формула 1, за да участва в други автомобилни надпревари, но през миналата година се завърна.

Испанецът изрази съчувствие и към бившия си съотборник и седемкратен световен шампион Люис Хамилтън. Британецът има огромни трудности през този сезон и шансовете му да се бори за осма титла изглеждат илюзорни.

"Такава е природата на спорта ни. Понякога имаш по-добрата кола, но понякога тя е по-бавна. Въпреки това трябва да се бориш и да не спираш да прогресираш. Бил съм на неговото място. Когато спечелих двете си титли, побеждавах Михаел Шумахер. По онова време това бе голямо събитие. Но истината е, че моята кола просто бе по-добра. Имах много добри състезания и никога не можех да благодаря достатъчно на инженерите ми, но във вестникарските заглавия винаги бе моето име. Сега се случва нещо подобно с Люис. Той заслужава всичко, което е постигнал в миналото, но понякога е добре да си припомняме, че колкото и каквито рекорди да имаме, те се дължат не само на нашите умения, но и на екипа, който стои зад гърба ни", каза още Алонсо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 дедо Герчо

    1 1 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИЯТ 1...ЗА НЕУКИТЕ...ХЪХЪХЪ...ТОМАААА....
  • 3 Aлфа Bълкът

    0 5 Отговор
    Искаш, ама вече си дрът и вземаш хляба на младите!
  • 4 Кит

    1 2 Отговор
    Дебел си
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.