Last news in Fakti

5 Юни, 2013 10:32 2 203 2

Скандалният шахматист ще отстоява правата си

  • шахмат-
  • борислав иванов-
  • скандал-
  • права
Скандалният шахматист ще отстоява правата си - 1
Снимка: Тв7

До скоро никому неизвестният шахматист Борислав Иванов от Благоевград стана най-коментираното име в българския шахмат. Най-авторитетните имена в този спорт се обединиха в усилията си да го извадят от професионалната шахматна общност и успяха. Състезателните права на младежа са отнети за четири месеца заради подозрения, че използва в партиите си не рeгламентирана техническа помощ., пише Tv7.

Младият шахматист е възмутен от действията на федерацията, която му отнема правата за периода, в който се провеждат най-важните състезания през сезона. Борислав Иванов разказа, че освен нелепите твърдения, обвиняващи го в използването на фантастични технически средства, той е бил заплашван и от самия изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат – Николай Велчев. Благоевградчани застанаха зад младия талант в този труден за него момент.

Николай Велчев се включи в ефира на "Добро утро, България!" по телефона, за да отговори на нападките и поясни, че действията на федерацията са продиктувани от етически съображения. Целта на това наказание е да се запази авторитета на младия шахматист и името му да бъде изчистено.
 
"Всеки шахматист, като види партиите на Борислав, ще забележи, че приликата между неговите и компютърните ходове са удивителни, а нито един гросмайстор не би играл така. Това са ходове, които са базирани на милиони компютърни изчисления", добави Велчев.

Борислав Иванов е готов да докаже, че не използва непозволени средства като играе в бункер, който изолира всякакви сигнали с изтъкнатия гросмайстор Кирил Георгиев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо

    1 0 Отговор
    Как може да бъде наказан някой поради подозрения!?В каква кочина живеем?НИКОЛАЙ ВЕЛЧЕВ
  • 2 galaxy

    0 0 Отговор
    При положение, че са му направени на Борислав всякакви изследвания и проверки и не е намерено нищо и не е установена измама е престъпление да му спират състезателните права. Но и в България съда е толкова "безпристрастен", че няма да се учудя ако го осъдят, че е виновен за обесването на В.Левски, като лично е извършил екзекуцията по вътрешно убеждение на съдията .