28 Юни, 2022 15:54 1 289 2

Страхотната Вики Томова прескочи първия кръг на Уимбълдън срещу звезда от топ 100

  • виктория томова-
  • дария савил-
  • уимбълдън

Българката предложи истинска битка на австралийката

Страхотната Вики Томова прескочи първия кръг на Уимбълдън срещу звезда от топ 100 - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова изигра един от най-силните си мачове в кариерата на Уимбълдън, като срази с 2:1 сета австралийката Дария Савил.

Всеки един от трите сета продължи почти по час, тъй като разиграванията бяха доста оспорвани, независимо коя от двете сервираше.

Началото на мача бе страхотно за българката, тъй като тя проби още първото подаване на Савил. За жалост тя изпусна преднината си при 5:4, но веднага след това отне точката при сервис на съперничката, за да затвори частта на 0 при 7:5.

Вторият сет също бе доста оспорван, като до пробив пак се стигна рано. Този път двете си размениха по една точка за 2:2, но за съжаление Вики бе пробита при 4:3 и след това допусна изравняване с 6:3.

Традицията бе спазена и Дария Савил изгуби подаването си при подновяването на играта в третия сет. След това тя върна жеста при 5:3 и тъкмо мислеше, че ще прати двубоя в тайбрек, когато допусна два мачпойнта, за да отстъпи пред Виктория Томова.

Припомняме, че срещата бе отложена снощи, тъй като над Лондон се изсипват сериозни дъждове от няколко дни насам.

Следващата съперничка на българката е една от фаворитките за титлата - Мария Сакари. Гъркинята е под №5 в световната ранглиста, което означава, че двете са разделени от цели 107 места. Срещата е планирана в сутрешната сесия на 29 юни, което означава, че можем да я очакваме около 13:00. Стига разбира се времето да няма други планове за деня.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димов

    4 0 Отговор
    Ей такива новини да пускате!
  • 2 Успех Вики

    2 0 Отговор
    С по-голямо самочувствие и увереност можеш побеждаваш!