Last news in Fakti

14 Юни, 2013 15:50 1 798 2

Оневиниха скандалния шахматист

  • шахмат-
  • съд-
  • иванов-
  • фиде-
  • федерация
Оневиниха скандалния шахматист - 1
Снимка: Тв7
Административен съд - София град оневини благоевградския шахматист Борислав Иванов, с което на практика възстанови състезателните му права, които БФШ спря за 4 месеца, считано от 21 май. Тогава 25-годишният майстор на ФИДЕ бе атакуван от Етичната комисия към Българската шахматна федерация, че е нарушил спортния морал и е уронил престижа на БФШ и шахматните деятели като цяло с непрекъснати медийни и други изяви.
 
В резултат състезателните права на Борислав Иванов бяха временно спрени и той пропусна възможността да участва в първите два от трите най-силни международни турнира във Варна, които са под егидата на БФШ. С решението на Софийския административен съд в ръка обаче асът на „Виктори Благоевград“ заминава за морската ни столица и възнамерява да се включи във „Варна Оупън“, чийто награден фонд е 30 000 лева.
 
В проявата участие са заявили 94-ма шахматисти от 12 държави, пише още "Струма". В стартовия лист личат имената на голям брой български елитни състезатели, които декларираха, че ще бойкотират турнири с участието на Борислав Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олга Кръстева

    0 0 Отговор
    Вместо да му направят щателна здравна проверка за манипулация на организма за вградени жички , кабели , бурмички , лещи те се занимават с ...етика , морал и т.н. Ако човекът си ги е научил на изуст ходовете и няма машинка в главата , очите и къде ли още не значи е гении и може да стане дветовен шампион .
  • 2 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    Човешките възможности са неограничени!!!, Жалко е, че рядко се проявяват. Жалко е, че когато се проявят - масово се обявяват за фалшиви, измамни и т.н. (...доказвай после, че нямаш сестра ...). Завистничеството не беше ли един от 7-те смърти грехове? ....