Last news in Fakti

23 Юни, 2013 10:46 17 134 3

Вижте какво каза Стоичков след обявяването на фалита

  • цска-
  • фалит-
  • христо стоичков-
  • акции-
  • бъдеще
Вижте какво каза Стоичков след обявяването на фалита - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера Факти.бг ви информира, че ЦСКА ЕАД обяви фалит. Стана ясно, че собствеността на клуба и всички акции вече са в ръцете на легендата на „червените” Христо Стоичков. „Камата” ще създаде ново дружество, което ще бъде приемник на „армейците”. От думите на носителя на Златната топка стана ясно също, че ЦСКА ще пропусне участието си в Лига Европа. Според Стоичков обаче това е единственият правилен път – да се започне от нулата, за да се спасят четирите букви на клуба. Вижте какво още каза новият собственик на столичани:

„От днес всички акции са при мен. От тук нататък клубът е в пълен фалит. Няма накъде. Издръжката на клуба е трудна, както и плащането на футболистите. Ситуацията е тежка. В годините Димитър Борисов и Иво Иванов са давали, но са били крадени до безочие. Заведе ни са адски много дела срещу ЦСКА. Има един път – да спасим ЦСКА! Аз нито имам договор с Титан, нито с клуба, нито с когото и да е – дошъл съм по воля, за да мога да помогна. Трябва да се направи ново дружество, да се започне от нулата, без всякакви задължения, и да се спасят четирите букви на отбора. Аз ще имам разговори с хора, които искат да помагат на ЦСКА. Хората, с които съм разговарял, са мои приятели, които обичат ЦСКА”, каза Христо Стоичков.

Според „Камата” няма възможност ЦСКА да започне от „В” група: „Аз няма да го допусна. Ще се боря със зъби и нокти да се направи един читав и прозрачен клуб. При сегашната ситуация, след като не можем да си платим таксите към УЕФА и към БФС, аз не виждам друго спасение освен фалит. Слагам името си, за да спася ЦСКА. Приятелите, с които съм разговарял, ще осигурят необходимия бюджет, за да могат всички в клуба да бъдат обезпечени и да получават навреме заплатите си”.

Стоичков отказа да коментира името на клуба, с който ЦСКА трябва да се „съюзи”, за да започне от „А” група: „Няма да е коректно от моя страна. Има си адвокати, които ще направят всичко възможно отбора да не пострада”.

„Камата” каза още, че ЦСКА няма да играе в Европа това лято. Той допълни, че Аспарух Никодимов ще има цялата спортно-техническа власт в клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nikolay Tsonev

    1 1 Отговор
    Хора като Стоичков са на изчезване.
  • 2 Borislav Aronoff

    1 0 Отговор
    Редно е да се разплатите с треньори , играчи и останалия персонал .Вече не е 1963г. Всеки трябва да си плаща сметките дори и Стоичков !
  • 3 Anonymous.

    0 0 Отговор
    Бориславе то е редно и малко да се образоваш преди да се изказваш, фалит знаеш ли какво значи ? Създава се ново ЕАД с едноличен акционер в дружеството Стоичков - задълженията НЕ преминават в новото дружество има си друг ред за събиране на вземанията и вземи прочети раздел Несъстоятелност от ТЗ преди да говориш глупости какво трябва да плаща Стоичков, а вече там на теб и повечето сини симпатяги от Герена какво им изнася за да ти харесват коментарите си е съвсем отделен въпрос.
    Пожелавам му успех на Ицо захванал се е с доста тежка задача, дори и да не съм много съгласен че Титаните са правили много за клуба защото точно от тях са повечето задължения - да припомним кой назначи Стойчо Младенов на мегазаплата и сега съди ЦСКА за 200 000 лв, без да включваме играчи които бяха назначавани и освобождавани като носни кърпички по тяхно време и сега си търсят правата по съдебен ред.