Last news in Fakti

22 Юни, 2013 19:50 8 468 2

ЦСКА фалира

  • цска-
  • фалит-
  • несъстоятелност-
  • христо стоичков-
  • акции-
  • димитър борисов-
  • иво иванов

Футболен клуб ЦСКА (София) фалира. Досегашните собственици на отбора Димитър Борисов и Иво Иванов обявиха клуба в несъстоятелност и прехвърлиха акции в размер на 6,5 милиона лева на Христо Стоичков. Това означава, че „червените” няма да играят в Лига Европа през този сезон. Вариантът пред столичани е вземат лиценза на друг отбор, за да участват в родната „А” през новата кампания. В противен случай ЦСКА трябва да започне от аматьорските групи.

Вижте и официалното обръщение на собствениците, публикувано на сайта на столичани:

Армейци,

днес се проведоха разговори с Христо Стоичков, на които се взе общото решение да му бъдат предоставени акциите на Клуба с бланково джиро. Тези действия са продиктувани на базата на едномесечни разговори от една страна, и от друга заради натрупания негативизъм към ЦСКА. Ние като собственици (Димитър Борисов и Иво Иванов), нямаме абсолютно никакви финансови претенции. Като отговорни хора решихме съдбата на ЦСКА оттук нататък и решенията за бъдещето на Клуба да взима Христо Стоичков. Също така предприемаме тези действия заради тежкото финансово състояние, в което се намира ПФК ЦСКА ЕАД, както и натрупаните дела срещу дружеството през годините, което ни поставя в сериозно затруднение относно издръжката на Клуба, която няма да можем да подсигуряваме.

Вярваме и сме сигурни, че ЦСКА ще продължава да бъде същата велика спортна институция от национален мащаб, каквато е била през всичките години от създаването й. Водени от тези мотиви и поради убежденията ни, че трябва да дадем ново развитие на Клуба, който съответно да реализира модерни идеи, стигнахме до това окончателно решение.

Димитър Борисов
Иво Иванов

Повече подробности около бъдещето на ЦСКА трябва да има след приключването на контролата със Светкавица, която в момента се играе в Етрополе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висак

    2 1 Отговор
    Хайде и тук завлякаха Камата. Толкова мини ще изкочат, че ще остане гол като шушка. Велик футболист, с времето се научи да говори правилно и да е учтив, но бизнесмен от него не става.
  • 2 comment

    1 0 Отговор
    Сашо Томов откъдето е минал ... и хлебарки не никнат.