Last news in Fakti

15 Септември, 2022 18:33 656 2

Манчестър Сити иска да домакинства финал от Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • етихат стейдиъм

Планира се реконструкция на „Етихат Стейдиъм“ и строеж на нов хотел

Манчестър Сити иска да домакинства финал от Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Амбициите на Манчестър Сити в Шампионската лига изглежда не спират до това клубът да вдигне трофея. Арабските собственици искат да получат и домакинството във финала в обозримото бъдеще, пише Daily Mail.

За целта „гражданите“ ще увеличат капацитета на трибуните до 60 000 седящи места, като така ще се изравнят със стадиона на Арсенал - „Емиратс Стейдиъм“. Предвижда се още и строеж на нов хотел в района, който да обслужва нуждите на посетителите по време на мачовете.

Още от 2015 г. насам се работи по издаването на всички нужни документи за подобно разширение, така че идеята никак не е нова.

Новите строителни дейности се очаква да започнат след декември 2023 г., защото в съседство има друг голям строителен обект, който би следвало да е завършен именно до тогава.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    0 2 Отговор
    Те сега не могат да си запълнят местата на стадиона, а ще увеличават капацитета. Ако спрат държавните арабски пари, веднага ще изпаднат.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.