Last news in Fakti

12 Юли, 2013 18:43 777 0

БФС отговори: Няма страшно за националните и клубните ни отбори

  • бфс-
  • павел колев
БФС отговори: Няма страшно за националните и клубните ни отбори - 1
Снимка: БГНЕС

„Няма никаква заплаха за националните и клубните ни отбори. Първенството ще започне нормално и ще протича под администрацията на Българския футболен съюз”, каза пред Гонг пресаташето на БФС Павел Колев. Той заяви, че централата ще се съобрази с решението на Висшия касационен съд, който се произнесе днес по жалбата на Христо Порточанов и на практика обяви ръководството на БФС за неправомерно.

„След отхвърлянето на жалбата на БФС към ВКС на решението на Софийския административен съд, това, което трябва да направим е да подадем една молба за отписване на Изпълнителния комитет в състава му след конгреса от 2009 година и вписване на нов-стар Изпълнителен комитет, който е в състава отпреди конгреса през януари 2009 година. В момента, когато тази процедура бъде завършена, ще бъде свикано заседание на този Изпълком, председателствано от президента на БФС отпреди 2009 година, тоест отново от Борислав Михайлов. На това заседание на Изпълкома ще бъде гласувана дата за конгреса в рамките на два месеца, два месеца и половина”, заяви още Колев.

„Сега действащите комисии на БФС са избрани в съответствие на Устава и Наредбата, така че не виждам никакъв проблем. Още по-малко виждам проблем в международното участие на нашите национални и клубни отбори. БФС е бил е и ще остане единствената призната от ФИФА и УЕФА организация, която администрира българския футбол. Така че в това отношение любителите на футбола в България не би трябвало да имат притеснения”, допълни пресаташето на Българския футболен съюз.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА