Last news in Fakti

26 Септември, 2022 07:32 1 420 0

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО)

  • футбол-
  • франция-
  • дания-
  • лига на нациите

Головете за домакините реализираха Каспер Долберг и Андреас Сков Олсен през първата част

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Дания записа победа с 2:0 над Франция в мач от Група 1 на Лига А в Лига на нациите. Головете за домакините реализираха Каспер Долберг и Андреас Сков Олсен през първата част.

Въпреки успеха на стадион „Паркен” в Копенхаген, датчаните не успяха да се класират за финалните плейофи на турнира. В другия мач от групата Хърватия постигна победа над Австрия с 3:1, която изпрати „шахматистите” на първото място в крайното класиране, което пък от своя страна им осигурява участие в плейофите.

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В същото време Франция запази мястото си в Лига А, за разлика от Австрия, чийто тим изпадна в по-долна дивизия.

Домакините започнаха по-настоятелно двубоя и още в първите минути успя да установи териториален превес над своя противник. Във втората минута Дания стигна до ъглов удар пред вратата на „петлите”, но след центрирането домакините не успяха да сътворят нищо опасно за Ареола.

В 8-ата минута дойде първият „златен” шанс за гол в мача. Той се разкри пред Килиан Мбапе. След центриране от ъглов удар, отбраната на домакините не се справи добре с изчистването на топката и тя попадна в Мбапе, който овладя и стреля мощно по диагонала от няколко метра. Каспер Шмайхел обаче показа класа и успя да избие в нов корнер.

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Постепенно възпитаниците на Дидие Дешан взеха инициативата и се настаниха трайно в половината на своя противник. В 15-ата минута „петлите” бяха много близо до откриване на резултата. След прекрасна комбинация по левия фланг, Килиан Мбапе получи топката и комбинира с Гризман, който стреля незабавно, но Шмайхел отново бе на мястото си. Първоначално вратарят не успя да улови топката, но в последствие поправи грешката си.

Малко по-късно Камавинга също пробва късмета си с далечен удар, но прати топката далеч от целта. В 20-ата минута датчаните бяха на път сами да се вкарат в беля, след като Меле бе на косъм да си реализира автогол. След центриране в наказателното поле, бранителят пробва да изчисти топката, но не успя да го стори по най-добрия начин и коженото кълбо застрашително премина покрай левия страничен стълб на собствената му врата.

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Резултатът в мача бе открит в 33-ата минута от Каспер Долберг. Нападателят засече по прекрасен начин центриране на Дамсгард отляво. Веднага след откриването на резултата, Дилейни имаше прекрасна възможност да удвои преднината на своя тим, но ударът му с глава след центриране от корнер, попадна право в ръцете на Ареола.

В 38-ата минута стражът на французите трябваше отново да се намесва решително след центриране на Ериксен от ъглов удар. Халфът пробва да изненада вратаря на гостите директно от корнера, но Ареола със сетни усилия изби в нов ъглов удар.

След центрирането, отбраната на „петлите” действа колебливо и позволи да двама играчи в червено да комбинират в наказателното поле, след което топката попадна в Андреас Сков Олсен, който с удар от въздуха от границата на пеналта, порази целта за 2:0.

Дания би Франция, но не успя да се класира за плейофите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Втората част започна по-силно за гостите от Франция. В 52-ата минута Антоан Гризман бе близо до намаляването на пасива на своя тим. „Петлите” получиха правото да изпълнен пряк свободен удар, а изстрелът на Гризман бе спасен трудно от Каспер Шмайхел, който изби в корнер.

В 67-ата минута Килиан Мбапе направи два фрапантни пропуска пред вратата на датчаните. В първата ситуация нападателят бе изведен абсолютно сам срещу Каспер Шмайхел, но изстрелът му от границата на наказателното поле бе отразен от вратаря на „червения динамит”. Секунди по-късно Мбапе отново обстрелва вратата на домакините, но Шмайхел отново бе на мястото си и изби в корнер.

В минутите до края и двата тима имаха своите шансове за гол, но в крайна сметка нови попадения така и не паднаха.

Добрата новина за „петлите” след поражението е, че въпреки загубата и с оглед на резултата в другия мач от групата между Австрия и Хърватия, французите запазват мястото си в Лига А на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА