Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 19:03 4 468 3

Греъм Сунес се опасява, че Юрген Клоп допуска същата грешка като Бил Шенкли в Ливърпул

  • юрген клоп-
  • греъм сунес-
  • бил шенкли-
  • ливърпул

Той подчерта, че разликата с лидера - Арсенал, в момента е цели 11 точки

Греъм Сунес се опасява, че Юрген Клоп допуска същата грешка като Бил Шенкли в Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Греъм Сунес изрази сериозно притеснение от поведението на Юрген Клоп в любимия му Ливърпул и дори го сравни с Бил Шенкли, който също се предоверяваше прекалено много на опитните фигури в своя велик отбор, за да видим в крайна сметка крах в лагера на „мърсисайдци“, който продължи прекалено дълго време.

Играчите трябва да се обърнат към себе си, за да се опитат да разберат какво не правят правилно тази година, а е работело в предишните пет или шест години. В най-добрите си дни в центъра на терена бяха Джордан Хендерсън, Джорджиньо Вайналдум и Джеймс Милнър - тримата не са технически най-надарените полузащитници, но те просто работеха повече от своите съперници. За да успеят, от тези играчи трябваше постоянно да дават всичко от себе си, защото, ако отстъпеха с метър, оставаха надиграни. Може би това е нещо изгубено, може би това вече липсва на полузащитата на Ливърпул“, каза Сунес пред talkSPORT.

Той припомни един мач от средата на миналия век, когато Ливърпул отстъпи на Уотфорд, въпреки класата в звездния тим тогава на Бил Шенкли.

Смяната на философията мисля, че започна, когато отборът на Бил Шенкли загуби от Уотфорд през 70-те във ФА Къп и тогава той заяви, че „никога повече няма да допусне това да се случи“, припомни Греъм Сунес.

Въпросната философия е да не се предоверява на играчи, прехвърлили 30-те си години. Самият Сунес бива изгонен, когато е на 31 години, макар сам да признава, че е играел най-добрия си футбол именно тогава. Принципът е, че играчите, които прекарват толкова дълго време в един клуб с едни и същи съотборници започват да се чувстват прекалено комфортно и така залагат на стари лаври, губейки желанието ежедневно да се доказват.

Ситуацията в днешния Ливърпул е подобна, защото е видимо, че Върджил ван Дайк не е в най-добрата си форма, Трент Алекзандър-Арнолд все по-често забравя да се прибира в защитата, Мохамед Салах е несменяем титуляр, независимо от представянето си, а Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър не пропускат по нито един мач, ако са здрави физически, въпреки че нивото им вече е видимо, че не отговаря на изискванията за тим, който ще се бори за трофеи този сезон.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛКА пенсИЯ

    3 1 Отговор
    мИ да ги сменя,да се стягат.За смях са.
  • 2 Тиквуний първи

    0 0 Отговор
    Дайте ги на мен и тЕх ша ги опраа ! Ще туря Шиши за спортен директор
  • 3 Тит

    1 0 Отговор
    Шенкли никога не е бил треньор на Сунес.