Last news in Fakti

9 Октомври, 2022 13:03 11 200 14

Бисер Тошев към Борислав Михайлов: Докога ще търпим това безумие?

  • бфс-
  • бисер тошев-
  • борислав михайлов-
  • българия

Поредната доза критика към управлението на президента на родния футбол идва в минути преди жребия за Европейското първенство

Бисер Тошев към Борислав Михайлов: Докога ще търпим това безумие? - 1
Снимка: БГНЕС

Жребият за Европейското първенство се случва точно в този момент, а България едва не изпадна от 4 урна в ранкинга на УЕФА, но и така страната ни е в компанията на тимове от ранга на Казахстан, Люксембург, Азербайджан и Фарьорски острови. По този повод редакторът за Gong - Бисер Тошев, написа поредния критичен коментар по темата с президентството в Българския футболен съюз, където Борислав Михайлов е своего рода окупатор, който от 12 години насам превръща в спорта у нас в бездънна яма, в която се изсипват едни пари, а в резултат получаваме маломерни изкуствени терени, нелепи програми за развитие на детския футбол и една постоянна вихрушка от чуждестранни специалисти, които оглавяват най-различни ключови ресори.

Ето и пълният коментар на Тошев по темата (Материалът бе свален от страницата на GONG към 17:30 часа):

Некадърност, неумение, безразличие, невежество? Или по-скоро лични интереси и арогантност? БФС и Борислав Михайлов са си създали свой собствен свят, в който очевидно преобладава чувството за безнаказаност? Свят, лишен от етика, морал, правила, принципност, коректност и човечност. Но в крайна сметка, като се замислим, няма голямо значение от какво е продиктувана управленската несъстоятелност на футболната ни централа.

Важното е да отбележим, че с непродуктивните си действия Борислав Михайлов и БФС пречат на родния футбол да се развива. И стига вече с тези оправдание!

В БФС все други са виновни. Единственият човек, който винаги се измъква, е Михайлов. В този момент повечето критики са насочени към председателя на Съдийската комисия Виктор Касай. Безспорно, Касай се оказа пълен провал, тъй като под негово ръководство съдийството е меко казано слабо.
Но кой е дал съгласие за Касай? За пореден път развитието на футбола остава на заден план.

Скалъпена схема на коляно от Михайлов и няколко от най-верните му авери като Лечков и Костадинов. За пред хората, ще назначим чужденец за шеф на СК. Ето, вижте, той не е българин и никой няма да му се бърка в работата. Само, че бързо пролича, че на Касай последната грижа му е българското съдийство. Касай не е нищо друго освен “шеф на водопад“.

Няма да е голяма изненада, ако предварително е запознат с плана и е бил наясно, че мисията му е временно да замаже очите на хората. Но какво му пука, след като Михайлов се е погрижил унгарецът да получава тлъста заплата. Пари, които можеше да се оползотворят по много по-разумен начин.

Касай може всичко друго да прави, но не и съдийските наряди. Обзалагам се, че дори още не е научил имената на българските рефери. Камо ли пък да е запознат с техните качества и умения. Иначе нямаше да търпи арбитри като Станимир Тренчев, Волен Чинков и др., които нямат никакво място в българския футбол.

Като цяло БФС не се гради на принципна основа, а на шуробаджанащина, слагачество и компромиси. Борислав Михайлов се чуди на кого да угоди. Толкова е уязвим, че и при най-малкия натиск подава. Клубовете не са виновни, че защитават интересите си, независимо че доста пъти прекаляват. Вината е в БФС, защото често взимат неадекватни решения и нарушават собствените си правила. Неминуемо един компромис води до друг и по този начин няма спирка.

Във футболната централа, с малки изключения, не се търсят и назначават специалисти, които със знанията и уменията си може да бъдат полезни. Михайлов се обгражда с хора, които са готови на всичко да защитават личните му интереси. Дори и с риск да станат смешни. Приемат личното му облагодетелстване за кауза. Без да ги интересува, че нанасят тежки вреди на българския футбол.

Вижте само докъде е стигнала футболната ни централа. В опит да прикрие управленската си немощ БФС по лична инициатива на президента Борислав Михайлов сформира Обществен съвет, в който ще влизат "заслужили футболни деятели и експерти" като Христо Порточанов, Антон Попов и др., чиято основна цел е да подпомагат дейността на президента. Пореден опит за размиване на отговорност. Пълна подигравка!

Вече разбрахме, че виновни са клубовете, треньорите, футболистите и кой ли още не. Стигна се дотам, че ръководството на БФС нападна собствените си играчи. Валят нелепи оправдания и ентусиазирани обещания за светло бъдеще. Треньорите на националния отбор са изтривалки и се сменят до скъсване...
Истината обаче е съвсем друга. Вината за лошото състояние на националния отбор и от части на българския футбол е на Борислав Михайлов. Въпросът е кога той ще понесе своята отговорност?!

За това, че националният ни отбор копае дъното. И, че за 17 години БФС не създаде нито една смислена програма да подпомогне детско-юношеския футбол и развитието на треньорите, които работят с подрастващите. Централата разполага с 20 милиона годишен бюджет, като голяма част идват от УЕФА. Как се управляват тези средства? Вместо да се инвестират в спортната инфраструктура, пълним гушите на хора като Касай и на още десетки хрантутници, които по цял ден пият кафе в Бояна. И как този човек ни се отблагодарява? Като ни заявява, че не го интересува, че българските клубове поголовно са рязани от съдиите в Европа. Него не го интересува, но за родните клубове парите от евротурнирите са от важно значение.

На фона на всичко това нашите деца плащат такси, за да тренират и това в най-добрия случай го правят на изкуствени терени...

На Михайлов обаче очевидно не му пука. Важното е, че се забавлява на гърба на българския футбол. Прави ни на луди, като ни втълпява, че е голям успех, че БФС е осигурил добри хотели и храна на футболистите. А изграждането на няколко маломерни терена с изкуствена трева се представя за небивал успех.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    39 0 Отговор
    А Български Олимпийски Комитет да не е по-различен. Същото безхаберие и пилеене на средства. Спортът ни е като държавата- пропаднал и на командно дишане.

    Коментиран от #4

  • 2 6969

    37 0 Отговор
    Тая перука трябва да се подържа без далаварки как .....
  • 3 Винкело

    10 2 Отговор
    И жребият ли вече "се случва"? Не знаете ли думички?
  • 4 вели

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Циник":

    Костадинова живот си живее в този т.н Олимпийски комитет? Досега не сме научили за едно действие или свършена работа, които да са допринесли за добри постижения в българския спорт!

    Коментиран от #5

  • 5 Стършел

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "вели":

    Това си е синекурна длъжност от време оно.
  • 6 Стършел

    25 2 Отговор
    Перукан е недосегаем като др. гешефт.
  • 7 Гост

    14 9 Отговор
    Е, то нали и на Ицето щерката е там? Се отбор юнаци!
  • 8 Сандо

    17 1 Отговор
    Какво искате от него?Та той и неговата банда просто следват западния пример,макар и по български добил уродливи размери!Тия дни гледах германските национали - толкова тъжна гледка са станали.Напълниха си клубните отбори с какви ли не чужденци и сега националния им може само да мечтае за типичния немски дух и стръв за победа.

    Коментиран от #12

  • 9 от Германия

    27 2 Отговор
    Tочна статия, респект за автора!
  • 10 Стан

    25 0 Отговор
    БФС е огледален обръз на държавата ни.
  • 11 Идиота Тиква от Банкя

    7 6 Отговор
    Само едно ще ви кажа, а Вие го мислете ако вярвате в астрология - Президента Радев зодия Близнаци, Тиквата Борисов зодия Близнаци, президента на БФС зодия Близнаци, оня от Мадрид Симеончо зодия Близнаци, хайде размишление о на Вас

    Коментиран от #13

  • 12 Кака ти

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Сандо,на запад се работи!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.