Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 15:40 545 4

Община Пловдив тегли нов дълг в размер на 24 млн. лв. за стадионите на Ботев и Локомотив

Общата вложена сума за двете съоръжения продължава да расте главоломно

Община Пловдив тегли нов дълг в размер на 24 млн. лв. за стадионите на Ботев и Локомотив - 1
Снимка: Shutterstock

Община Пловдив може да увеличи дълга си с 24 млн. лв., ако на предстоящото събрания на общинския съвет бъде одобрено предложението на заместник-кмета Величко Родопски за допълнително финансиране на проектите за двата стадиона на местните футболни клубове Ботев и Локомотив. Това съобщи Gong, позовавайки се на публикация за дневния ред за предстоящата сесия на общинарите.

Родопски смята, че двата стадиона трябва да получат по още 12 млн. лв., за да бъдат изградени на 100% преди да бъдат пуснати в пълна експлоатация.

Това може да се превърне в поредната финансова инжекция в двете спортни съоръжения, с което стойността на двата проекта би могла да прехвърли 100 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 странно

    6 1 Отговор
    Докато Пловдив обезлюдява сериозно, те ще инвестират във все по-свиващата се фенска маса в града?
  • 2 Сталин

    7 0 Отговор
    Пловдив е една от най корумпираните общини ,кмета и масонските му приятелчета пак ще се нагушат с милиони ,а раята която живее в Пловдив ще плаща сметката,като у Варна ,направиха паркирането в широкия център платено ,не може да спреш/ паркираш пред блока ако не платиш, България се превърна в частна собственост на масонската мафия и на западните мародери и пирати
  • 3 Лост

    5 0 Отговор
    Ами да бяха видели спортната зала в Бургас от колко тръгна и докъде стигна.
  • 4 Ъъъъ

    4 0 Отговор
    А защо оправят стадионите на частни отбори?
    Които на всичкото отгоре едва ли плащат данъци..