Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 07:30 615 0

Има оптимизъм, че Дибала ще се възстанови за Световното

  • рома-
  • пауло дибала-
  • футбол-
  • световно първенство-
  • катар 2022

Футболистът се контузи нелепо при изпълнение на дузпа в мача с Лече (2:1) на 9 октомври

Има оптимизъм, че Дибала ще се възстанови за Световното  - 1
Снимка: БГНЕС

Следващите дни ще бъдат много важни за нападателя на Рома Пауло Дибала. Аржентинецът ще мине обстойни прегледи през уикенда, които ще покажат какви са шансовете му за се възстанови навреме за Световното първенство, пише "Гадзета дело Спорт".

Футболистът се контузи нелепо при изпълнение на дузпа в мача с Лече (2:1) на 9 октомври. Той има травма на четириглавия бедрен мускул, като за възстановяването от нея трябват поне 4 седмици. Дибала обаче е започнал интензивна физиотерапия по четири часа на ден и се надява, че тя ще помогне за по-бързото му възстановяване.

Предстоящите прегледи ще покажат по-ясно на какъв етап от възстановяването си се намира 28-годишния футболист. Засега има оптимизъм, че той ще успее да е готов за Световното, но изследванията ще дадат доста по-точна картина за всички заинтересовани страни.

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони също с интерес очаква да научи резултатите от въпросните прегледи. Той ще определи разширения си състав за Мондиала в петък и се очаква Дибала да бъде включен в него. Това обаче не означава, че нападателят със сигурност ще попадне във финалната група от 26 футболисти, които ще пътуват до Катар. Тя ще бъде определена следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА